SAK:n Lyly: Suomen-malli tarvitsee työllisyyttä

Selvitäkseen Suomi tarvitsee työtä ja työpaikkoja, muistuttaa Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön puheenjohtaja Lauri Lyly.
07.09.2013 12:00
SAK
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly

– Työllisyyden nostaminen on avain maamme menestykselle ja tulevaisuudelle. Siksi SAK ja palkansaajaliike ovat aina panostaneet korkean työllisyyden saavuttamiseen.

Lyly painotti lauantaina Tampereella, että euroympäristössä sopimusyhteiskunnan vahvuus on laaja työmarkkinaratkaisu, joka vahvistaa työllisyyttä ja ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa.

– Kattavalla työmarkkinaratkaisulla voidaan huolehtia paremmin kaikkien palkansaajien turvasta. Nyt tehty työllisyys- ja kasvusopimus tarjoaa oikeudenmukaisuutta ja taloudelle edellytyksiä palata kasvu-uralle.

Työväenliike. Nyt -tapahtumassa puhunut Lyly tähdensi, että ammattiyhdistysliike ja sosialidemokratia huolehtivat yhdessä osaltaan siitä, että yhteiskunta tukee ongelmiin joutuneita pahimman yli.

– Nousukausien ja laskusuhdanteiden myllerryksissä on hyvä muistaa, että olemme selvinneet paljon vaikeammissa oloissa ja paljon pahemmista paikoista.

Yritysten suuntaan Lyly heitti pallon arvioidessaan, että osin teollisuuden rakenne- ja kysyntäongelmat kielivät yritystoiminnan juuttumisesta paikoilleen.

Hän ihmettelee, miksi syyttävä sormi osoittaa rakenneongelmissa vain kohti julkista valtaa.

– Voi tietenkin kysyä, ovatko yritykset hoitaneet leiviskänsä vahvistaakseen tuottavuuttaan ja tuotekehitystään, Lyly huomauttaa.
 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.