Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n liitot valmiita tiiviise…

Uutinen

SAK:n liitot valmiita tiiviiseen yhteistyöhön liittokierroksella

SAK:n hallitus

Kaikki SAK:laiset ammattiliitot ovat valmiita keskinäiseen tiiviiseen yhteistyöhön alkavalla liittokohtaisella sopimuskierroksella. Tänään maanantaina koolla ollut järjestön hallitus sopi yleisellä tasolla yhteisistä tavoitteista ja yhteistyön muodoista.

SAK ja sen liitot seuraavat yhteistyössä muun muassa sitä, miten yhteisesti asetetut tavoitteet eri neuvottelupöydissä etenevät. Etenkin sopimuskausien pituuksien yhteensovittamista pidettiin tärkeänä asiana.

SAK:n hallituksen mukaan vahva yhteistyö liittokierroksella on tarpeen jo senkin takia, että joka tapauksessa työnantajapuoli koordinoi vahvasti omia liittoneuvottelujaan.

– Tiiviin yhteistyön tavoitteena on yleisesti ottaen se, että kaikille aloille saadaan asialliset sopimukset. SAK ei aio jättää liittojaan yksin liittokohtaisellakaan kierroksella, SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen toteaa.

Liittokierroksen oheen SAK esittää edelleen maan hallituksen ja työmarkkinakeskusjärjestöjen yhteistä kolmikantapöytää. Se voisi omilla ratkaisuillaan tukea liittojen käymiä neuvotteluja. Asiasta tulisi keskustella 16. toukokuuta pääministerin ja työmarkkinajärjestöjen tapaamisessa.

SAK on esittänyt, että kolmikannassa voitaisiin sopia muutamista hallitusohjelmaankin kirjatuista työelämäasioista. Näitä ovat muun muassa vuokratyöläisten ja muiden pätkätyöläisten aseman parantaminen, aikuiskoulutusuudistuksen aloittaminen sekä muutos- ja työttömyysturvan sekä työvoimapoliittisten toimien uudistaminen.

SAK pitää tärkeänä, että yhteistyö liittokierroksella toimii hyvin myös muiden palkansaajakeskusjärjestöjen ja niiden liittojen kanssa.

SAK:n valtuusto kokoontuu osaltaan arvioimaan työmarkkinatilannetta Nurmijärvelle 25.-26. toukokuuta.