Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Lauri Lyly: Muutosturva …

Uutinen

SAK:n Lauri Lyly: Muutosturva valmistui ennätysajassa

Lauri Lyly

– Palkansaajien muutosturva paranee kuukauden vaihteessa, kun tulopoliittiseen kokonaisratkaisun sisältyvä muutosturvapaketti tulee voimaan. Eduskunnassa viime viikolla hyväksytty paketti esiteltiin tänään valtioneuvoston istunnossa ja se on tarkoitus vahvistaa huomenna presidentin esittelyssä.

– SAK on tyytyväinen siihen, että sen pitkään esillä pitämä tavoite palkansaajien muutosturvan parantamisesta vihdoin toteutuu myös käytännössä. SAK nosti muutosturvan kärkitavoitteekseen jo toissa tupokierroksella ja viime syksyn sopimuskierroksella se nousi palkansaajien yhteiseksi tavoitteeksi. Osapuolten sitoutuminen syksyllä tehtyihin muutosturvalinjauksiin on ollut vahva ja edesauttanut paketin syntymistä ennätysnopeasti.

– Meneillään olevat yt-prosessit osoittavat, kuinka välttämätön muutosturvaratkaisu suomalaisessa työelämässä juuri nyt on. Muutosturvapaketti helpottaa osaltaan irtisanottujen mahdollisuutta sijoittua uuteen työhön ja toisaalta tukee taloudellisesti työttömyysaikaista toimeentuloa. Muutosturva joutuu välittömästi kovaan testiin: ajankohtaiset mittavat irtisanomiset tuovat suuren määrän palkansaajia muutosturvan piiriin.

– Muutosturvaratkaisun käytännön toteutuksessa mahdollisesti ilmeneviin puutteisiin on reagoitava välittömästi. Onkin toivottavaa, että osapuolten vahva sitoutuminen muutosturvaratkaisuun merkitsee myös valmiutta mahdollisesti tarvittavaan kolmikantaiseen kehittämistyöhön.

Lisätietoja

Johtaja Lauri Lyly, puh. 050 68293

Hallituksen esitys Eduskunnalle työllistymisen ja muutosturvan toimintamalliin liittyväksi lainsäädännöksi