Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n kv-johtaja Marjaana Valk…

Uutinen

SAK:n kv-johtaja Marjaana Valkonen Dublinin säätiön hallintoneuvoston johtoon

Marjaana Valkonen

SAK:n kansainvälisen osaston johtaja Marjaana Valkonen on valittu Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiön (Dublinin säätiö) hallintoneuvoston puheenjohtajaksi. Valkonen on ollut hallintoneuvoston jäsen vuodesta 1995, puheenjohtajana 1997-1998 ja varapuheenjohtajana vuodesta 1998.

Valkonen on työskennellyt SAK:ssa vuodesta 1979. Tänä aikana hän on toiminut mm. järjestön kehittämispäällikkönä, historioitsijana sekä hallinto- ja kehittämisosaston päällikkönä. Kansainvälisen osaston johdossa hän on ollut keväästä 2001 alkaen.

Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiö on EU:n ylläpitämä ja se sijaitsee Dublinissa. Sen hallinnossa ovat edustettuina kaikista jäsenmaista ammattiyhdistysliikkeen ja työnantajajärjestöjen sekä hallitusten edustajat ja luonnollisesti myös EU:n komissio. Toimintaan osallistuvat myös työmarkkinaosapuolten eurooppalaiset keskusjärjestöt EAY ja UNICE.

– Dublinin säätiön toiminnan suuret haasteet liittyvät Euroopan unionin laajentumiseen. Ensi vuonna sekä säätiön tutkimushankkeet että työelämänsuhteiden seurantakeskus EIRO ulotetaan kaikkiin tuleviin jäsenmaihin. Säätiön yhteydessä on vastikään aloittanut toimintansa myös Euroopan muutoksen seurantakeskus EMCC, kertoo Marjaana Valkonen.

Dublinin säätiön tekemät laajat työolotutkimukset ovat hyvin tunnettuja. Valmistumassa on kaikissa jäsenmaissa toteutettu maantiekuljetuksia sekä hotelli- ja ravintola-alaa koskeva työolotutkimus. Vielä tämän vuoden puolella ilmestyy myös kiinnostava yhteenveto kaikissa hakijamaissa tehdystä työolotutkimuksesta.

Lisätietoja

Johtaja Marjaana Valkonen, puh. (09) 7721 306

Euroopan elin- ja työolojen kehittämissäätiö