Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Kirsti Palanko-Laaka: Ko…

Uutinen

SAK:n Kirsti Palanko-Laaka: Kokoomus unohtaa ihmisen

Kirsti Palanko-Laaka

– Kokoomuksen puoluesihteeri Heikki Ollila unohtaa ihmisen, kun hän on valmis lakkauttamaan työministeriön. Työministeriöllä on Suomessa erittäin tärkeä rooli työllisyyden, työelämän kehittämisen ja työmarkkinoiden toimivuuden edistämisessä yhteistyössä työmarkkinajärjestöjen kanssa. Minkäänlaisia perusteita työministeriön alasajoon ei ole olemassa, toteaa SAK:n johtaja Kirsti Palanko-Laaka.

– Ollila unohtaa kokonaan työministeriön merkityksen työllisyyspolitiikan hoitamisessa. Ihmisläheistä työllisyyspolitiikkaa tukityöllistämisineen, aktiivitoimineen ja kuntouttamisineen tarvitaan edelleen – pelkkä taloudellinen kasvu ei riitä auttamaan ihmisiä.

– Myöskään työelämän kehittämisessä työntekijöitä ei voi jättää yksin markkinavoimien varaan. Jo nyt työelämä joustaa työvoiman käytössä ja työaikajärjestelyissä niin, että tarvitaan työntekijöiden suojeluperiaatteen uutta tulemista, jotta ihmiset voisivat olla pidempään työelämässä. Oma ministeriö, jolla on myös sen mukainen toiminta-ajatus, turvaa parhaiten työntekijöiden turvallisuuden ja jaksamisen työelämän jatkuvassa muutoksessa, Palanko-Laaka toteaa.

– Meillä Suomessa ei tarvitse toistaa muiden tekemiä virheitä, vaan oppia niistä. Esimerkiksi Ruotsissa on ay-liikkeellä erittäin huonoja kokemuksia työministeriön lakkauttamisesta, Palanko-Laaka muistuttaa.

————-

Puoluesihteeri Heikki Ollila esitti työministeriön lakkauttamista sanomalehti Karjalaisen haastattelussa perjantaina 7.2.
Aiheesta on ottanut kantaa myös SAK:n jäsenpalveluosaston johtaja Matti Tukiainen 9.2.2003: Kestääkö Katajanokan henki?