Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Ihalainen: Tupo parantaa…

Uutinen

SAK:n Ihalainen: Tupo parantaa työllisyyttä, ostovoimaa ja palkansaajien turvallisuutta

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen

Tulopoliittinen sopimus allekirjoitettiin maanantaina klo 01.40

On tärkeää, että nyt on saatu aikaan kattava tulopoliittinen sopimus, joka yhdessä hallituksen työllisyyttä tukevien toimien ja veroratkaisun kanssa tukee työllisyyttä, lisää palkansaajien ostovoimaa ja sisältää useita merkittäviä laadullisia uudistuksia.

Nyt syntynyt sopimus parantaa palkansaajien turvallisuutta työelämän muutoksessa sekä tukee osaamisen kehittämistä ja työn ja perhe-elämän yhteensovittamista.

Palkkalinjassa onnistuttiin säilyttämään solidaarisuus. Solidaarisen palkkaratkaisun ohella mm. neljän tunnin vähimmäistyöaikaa koskeva yhteisymmärrys on merkittävä erityisesti naisvaltaisille aloille.

Tulopoliittisen sopimuksen aikaansaaminen oli tällä kertaa erityisen vaativa urakka, joka edellytti kaikilta osapuolilta yhteistyötä ja luottamusta. Jälleen kerran suomalainen sopimusmalli osoitti kuitenkin tuloksellisuutensa ja ratkaisu vaikeiden vaiheiden jälkeen saatiin satamaan.

Syntyneen kokonaisratkaisun piirissä on SAK:laisilla aloilla jo noin 850 000 palkansaajaa ja sopimuksen kattavuus SAK:ssa noin 86 prosenttia. Lisäksi osalla SAK:laisista aloista neuvottelut jatkuvat edelleen. Tupon ulkopuolelle on tähän mennessä jäänyt neljä prosenttia SAK:laisten alojen työntekijöistä.

Tulopoliittinen sopimus vuosille 2003-2004

Sopimustilanne SAK:laisissa ammattiliitoissa

SAK:n tupo-sivut löytyvät osoitteesta
.