Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Ihalainen kertoo Turkiss…

Uutinen

SAK:n Ihalainen kertoo Turkissa ay-liikkeen kokemuksista EU:ssa

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen puhuu tänään Turkissa Ankarassa pidettävässä seminaarissa, joka osaltaan liittyy Turkin EU-jäsenyyden valmisteluun. Seminaari teemana on ”Euroopan sosiaalinen malli ja ammattiyhdistysoikeudet EU neuvotteluissa”. Seminaarin järjestävät yhdessä Turkin suurin ammattijärjestö Türk-IS ja SAK. Ihalainen kertoo seminaarissa, miten SAK valmistautui Suomen EU-jäsenyyteen. Lisäksi hän selvittää muun muassa Suomen kolmikantayhteistyötä sekä niin sanottua Suomen mallia ja EU:n sosiaalista mallia.

Puheenjohtaja Ihalainen pitää erittäin tärkeänä, että ay-oikeuksia vahvistetaan Turkissa. Ay-oikeuksien osalta Turkissa on vielä monia ongelmia muun muassa järjestäytymisvapauden ja lakko-oikeuden osalta.

Ankarassa pidettävän seminaarin pääesiintyjä on EU:n laajentumiskomissaari Olli Rehn, jonka aloitteesta tämä seminaari järjestetään.

Ihalaisen, Rehnin sekä Türk-IS:n puheenjohtajan Salih Kilicin lisäksi seminaarissa alustavat muun muassa Turkin työ- ja sosiaaliministeri Murat Basesgioglu ja Turkin EU-neuvotteluista vastaava ministeri Ali Babacan.

Lisätietoja

SAK:n kansainvälisen osaston päällikkö Marjaana Valkonen, puh. 0400 705 136