Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n Huutola: Sosiaalituposta…

Uutinen

SAK:n Huutola: Sosiaalituposta pidettävä kiinni

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola

Maan hallituksella on näytön paikka osoittaa, että se kunnioittaa suomalaista työmarkkinajärjestelmää ja sopimusyhteiskuntaa, sanoo SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola.

– Sosiaalitupo palauttaa työmarkkina-asetelman ennalleen, jossa palkkaperustaisen sosiaaliturvan neuvottelut ovat tukevasti työmarkkinajärjestöjen käsissä. Ay-liikkeelle oli tärkeää, että vellova keskustelu työttömyysturvan leikkauksessa saatiin nyt päätökseen.

SAK:n Seinäjoen paikallisjärjestön 70-vuotisjuhlissa puhuneen Huutolan mukaan työttömyysturvan parannuksista sopiminen osoitti eron ammattiliittoon ja pelkkään työttömyyskassaan kuulumisen eroista.

– Meillä ammattiliitoissa on näyttöä siitä, että puolustamme oikeasti myös työttömien etuja. Vain riittävä järjestäytymisaste ja yhtenäisyys takaavat ay-liikkeen neuvotteluasetelman tulevaisuudessa, Huutola muistutti.

Hän mainitsi Yksityisten alojen työttömyyskassan vuodenvaihteen mainokset, joissa annettiin ymmärtää, että ammattiliittojen tekemä yhteiskunnallinen vaikuttaminen on turhaa.

– Väistämättä tulee mieleen, että onko koko yksityisten alojen työttömyyskassa perustettu tosiasiassa hajottamaan ay-liike ja tuhoamaan ansiosidonnainen työttömyysturvajärjestelmämme.

SAK käynnisti tammikuussa oman jäsenhankintakampanjan.

– Vain hullu jättää ammattiliittoon liittymättä, sen tietävät tv:stä tutut Duudsonitkin, Huutola viittasi SAK:n kampanjan keulakuviin.