SAK:n Huutola: Paikallinen sopiminen käy kunhan pelisäännöt oikeudenmukaiset

Palkansaajat ovat valmiita kehittämään työelämää paikallisesti sopimalla, painottaa SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola. Sipilän hallitusta SAK:n edustajiston kokouksessa tänään torstaina puhunut Huutola torui työttömien kurittamisesta.
01.06.2017 09:14
SAK
Matti Huutola

Paikallinen sopiminen työpaikoilla sopii palkansaajaliikkeelle, mutta sopimisella on oltava selkeät rajat, Matti Huutola sanoi.

– Oikeudenmukainen paikallinen neuvottelu käydään työehtosopimusten rajoissa ja työntekijöiden valitseman luottamusmiehen kanssa.

Huutola toivoo, että Sipilän hallitus ei hyppää Suomen Yrittäjien kelkkaan ja muuta työsopimuslainsäädäntöä niin, että yritykset voivat sopia järjestäytymättömien työntekijöiden työehtoihin heikennyksistä.

– Tätä ammattiyhdistysliike ei tule hyväksymään.

Huutolan mukaan hallitus toimii viisaasti, jos se luopuu kaavailemastaan työttömyysturvan aktiivimallista. Tämä tasoittaisi tietä ensi syksyn sopimuskierrokselle.

– Työttömien aktivointi on hyvä asia, jos kyse on aidosti työllistymistä edistävistä toimista. Hallituksen aktiivimalli tarkoittaa kuitenkin työttömyysturvan leikkaamista.

Suomen oltava aktiivinen EU:n uudistamisessa

Matti Huutola on hyvillään siitä, että EU:ssa on herätty kansalaisten kasvavaan eriarvoistumiseen.

– Komissio on myöntänyt, että tiivistyneen talouspoliittisen ohjauksen rinnalle tarvitaan entistä vahvempia toimia työntekijöiden oikeuksien ja kansalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi.

– Suomi on nyt valinnan edessä: Osallistummeko aktiivisesti uudenlaisen EU:n rakentamiseen vai seuraammeko sitä epäillen sivusta. Toistaiseksi Sipilän hallituksen linja on ollut tässä epäselvä, Huutola totesi puheessaan.

Matti Huutolan koko puhe.

Edustajiston kokouksen aikataulu, esitykset ja päätökset löytyvät täältä.

 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.