Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n hallitus: Tuponeuvottelu…

Uutinen

SAK:n hallitus: Tuponeuvottelut uudelleen käyntiin maanantaina

SAK:n hallituksen kokous

SAK:n hallitus sai sunnuntaisessa kokouksessaan selvityksen linja-autoliikenteen työriidasta. Hallitus piti tärkeänä, että ALT:n eilen AKT:lle jättämän neuvottelutarjouksen pohjalta kiistaan liittyvät työtaistelut voitaisiin lopettaa ja neuvottelut kiistan ratkaisemiseksi saada käyntiin. ALT odottaa AKT:lta vastausta tänään klo 18 mennessä.

Samalla kokouksessa todettiin, että mikäli lakko näin saadaan loppumaan ja kiistan ratkaisuun tähtäävät neuvottelut käyntiin, keskeytyneitä neuvotteluja tulopoliittisen kokonaisratkaisun aikaansaamiseksi voidaan jatkaa jo huomenna maanantaina. Tämä on todettu myös työnantajakeskusjärjestö EK:n kanssa. Sekä EK:n alkuperäinen neuvottelujen käynnistämiseen liittynyt tuumaustauko että päätös keskeyttää neuvottelut autoliikenteen työtaistelujen ajaksi ovat vieneet huomattavan paljon aikaa tältä tulokierrokselta. Siksi neuvotteluissa tulisi nyt SAK:n mielestä edetä ripeästi.

SAK:n hallitus kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona klo 9 tarkastelemaan neuvottelujen edistymistä. Keskiviikon kokouksessa varaudutaan käsittelemään myös järjestön palkkatavoitteita, mikäli tulokierroksen keskeisissä laatuasioissa &#;8211 kysymyksissä palkansaajien muutosturvasta, tilaajavastuusta ja ammattiliittojen kanneoikeudesta sekä luottamusmiesten asemasta – on alkuviikon aikana on tapahtunut riittävää edistymistä.

SAK:n hallitus varautuu lisäksi kokoontumaan maanantaina 29. marraskuuta klo 9.30. Viimeistään siihen mennessä tulisi SAK:n mielestä pyrkiä saamaan aikaan tulopoliittista kokonaisratkaisua koskeva keskusjärjestöjen neuvottelutulos. Tulokierrostilanne noussee keskeiseksi teemaksi myös SAK:n valtuuston sääntömääräisessä syyskokouksessa Kiljavalla 26.–27. marraskuuta.

Lisätietoja tupo-neuvotteluista osoitteessa www.sak.fi/tupo.

Lisätietoja SAK:n valtuuston kokouksesta osoitteessa www.sak.fi/valtuusto.