Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:n hallitus: Ay-koulutuksen…

Uutinen

SAK:n hallitus: Ay-koulutuksen konsepti arvioidaan uudelleen

Kiljavan opiston rakennuksia

SAK:n hallitus sai tämänpäiväisessä kokouksessaan selvityksen ay-koulutuksen näkymistä ja Kiljavan opiston tilanteesta. Selvityksen perusteella hallitus velvoitti SAK:n koulutussäätiön arvioimaan ay-koulutuksen toimintakonseptin uudelleen vuoden 2011 loppuun mennessä.

Tällä hetkellä koulutussäätiön tarjoama ay-koulutus on hoidettu pääasiassa Nurmijärvellä sijaitsevan Kiljavan opiston kautta. Opiston tarjoaman internaattityyppisen ay-koulutuksen kysyntä on kuitenkin koko ajan vähentynyt. Samalla lyhytkestoisen ja lähellä opiskelijan kotipaikkaa tapahtuvan koulutuksen kysyntä on kasvanut. SAK:n hallituksen päätöksen mukaan SAK:n koulutussäätiön on sen vuoksi ensi vuoden aikana arvioitava erilaiset ay-koulutuksen järjestämisvaihtoehdot. Toiminnassa mahdollisesti tapahtuvien uudelleenjärjestelyjen vuoksi Kiljavan opiston henkilökunnan kanssa käydään yt-neuvottelut.

Kansanopistona toimiva Kiljavan opisto järjestää edunvalvontaan ja työelämän kehittämiseen liittyvää koulutusta. Se huolehtii myös niiden SAK:laisten ammattiliittojen aktiivien perus- ja jatkokoulutuksesta, joilla ei ole omaa opistoa.