Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:laisten liittojen kesätapa…

Uutinen

SAK:laisten liittojen kesätapahtumia (22.5.2000)

Kesätapahtumien laajaan kirjoon mahtuu tänäkin kesänä taas paljon myös paljon ammattiyhdistysväen kokoontumisia. Tässä koottuna SAK:laisten liittojen menovinkkejä.

Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL järjestää perinteiset kesäpäivänsä elokuussa Helsingissä. Ovet ovat liiton toimistolla avoinna koko tapahtuman ajan; päätapahtumana on Peacockin 50-vuotisjuhlashow Linnanmäellä 5. elokuuta. Iloista iltaa jatketaan tansseissa Merihaan rannassa ravintolalaiva Wäiskissä Helsingissä. Seuraavana iltana 6. elokuuta Linnanmäelle kokoontuvat Kunta-alan ammattiliitto KTV:n jäsenet Kulttuurihumaukseen, joka on myös osa Kulttuurikaupunki 2000 -tapahtumaa.

Liittoväkeä kokoontuu myös vetten päällä. Sekä Kemianliiton että Viestintäalan ammattiliiton tapahtumat järjestetään Cinderellalla. Kemianliiton 60-luvun hengessä järjestettävälle risteilyille osallistuu useampi kuin joka kymmenes liiton jäsenistä, noin 3500 henkilöä, ja laiva onkin varattu kahdeksi viikonlopuksi elokuussa. Myös VAL järjestää osan liittojuhlastaan laivalla, pääjuhlaa kuitenkin juhlitaan Finlandia-talolla 5. elokuuta. VAL juhlii heinäkuussa myös 25 vuotta täyttävällä Virpilammen leirintäalueella.

Tampereella nähdään kesän aikana neljän liiton jäseniä. Auto- ja Kuljetuskaupan toimihenkilöliitto AKT:n jäsenet kokoontuvat kesäpäivilleen Särkänniemeen 5.-6. elokuuta. Hotelli- ja Ravintolahenkilökunnan liitto HRHL:n kesäpäiviä vietetään 13.-14. elokuuta teemalla Riamua Riäväkylässä, ohjelmassa on muun muassa tarjotinjuoksukilpailut. Myös Kiinteistötyöntekijäin liiton kesäpäivät ovat Tampereella 12.-13. elokuuta. Liittokokoukseensa kiinteistötyöntekijät kokoontuvat 17. kesäkuuta Helsinkiin ja kesä päätetään Viiden piirin päiviin Kuopiossa syyskuussa.

Tekstiili- ja vaatetusväen liitto Tevan väki pitää liittokokouksensa 9.-10. kesäkuuta. Tampereella. Tevan perheleiri puolestaan pidetään heinäkuussa Pajulahdessa ja vielä elokuussa tehdään kesäretki Korkeasaareen.

Rautatieläisten liitto kokoontuu Rautatieläisten Päiville 17.-18. kesäkuuta Turkuun. Ohjelmaa on rutkasti, tapahtumia on jarrukengänheitosta työväenlauluiltaan. Pori saa vieraakseen Rakennusliiton jäseniä, jotka viettävät kesäpäiviään 10.-11. kesäkuuta. Elokuussa Rakennusliittolaiset kokoontuvat Siikaranta-päiville Espooseen. Rautatievirkamiesliitto matkustaa kesäpäiviensä viettoon Maarianhaminaan 12.-13. elokuuta.

Postiliiton väkeä kokoontuu kesäpäivilleen Helsingin uudelle jalkapallostadionille 17.-18. kesäkuuta. Auto- ja Konekaupan toimihenkilöliitto ATH:n jäseniä voi tavata yhteistoiminta-aluepäivillä 2.-3. syyskuuta Karstulassa. Puu- ja erityisalojen liitto ei tänä vuonna järjestä omaa tapahtumaa mutta osallistuu Valkeakoskella pidettävien Jätkän kulttuuripäivien valmisteluihin. Muusikkojen liittokaan ei järjestä kesätapahtumia mutta muistuttaa, että sen jäseniä voi bongata lähes kaikista mahdollisista kesätapahtumista.

AUTO- JA KONEKAUPAN TOIMIHENKILÖLIITTO ATH RY 5.-6.8. Kesäpäivät Tampereen Särkänniemessä.

AUTO- JA KULJETUSALAN TYÖNTEKIJÄLIITTO AKT RY 2.-3.9. Yhteistoiminta-aluepäivät Karstulan Lomakouherossa.

HOTELLI- JA RAVINTOLAHENKILÖKUNNAN LIITTO HRHL RY 13.-14.8 Riamua Riäväkylässä -kesäpäivät Tampereella hotelli Rosendahlissa ja ympäristössä.

KEMIANLIITTO – KEMIFACKET RY 19.-20.8. Kesäpäivät 60-luvun teemassa Cinderellalla 26.-27.8.

KIINTEISTÖTYÖNTEKIJÄIN LIITTO RY 17.6. Liittovaltuuston kokous Helsingissä 12.-13.8. Kesäpäivät Tampereella hotelli Rosendahlissa 2.-3.9. Viiden piirin päivät Ranta-Toivalan loma- ja kurssikeskuksessa Kuopiossa.

KUNTA-ALAN AMMATTILIITTO KTV RY 6.8. Kulttuurihumaus Helsingin Linnanmäellä.

POSTILIITTO RY 17.-18.6 Postiliiton XV kesäpäivät Helsingin uudella jalkapallostadionilla.

PUU- JA ERITYISALOJEN LIITTO RY 9.-11.6 Mukana Jätkän kulttuuripäivillä Valkeakoskella.

RAKENNUSLIITTO RY 10.-11.6 Kesäpäivät Porissa 19.8. Siikaranta-päivä Siikaranta-opistolla Espoossa.

RAUTATIELÄISTEN LIITTO RY 17.-18.6. Rautatieläisten Päivät Turussa, ohjelma.

RAUTATIEVIRKAMIESLIITTO RY 12.-13.8. Kesäpäivät Maarianhaminassa.

TEKSTIILI- JA VAATETUSTYÖVÄENLIITTO TEVA RY 9.-10.6. 7. Varsinainen liittokokous Tampereella hotelli Rosendahlissa 9.-14.7. Perheleiri Pajulahden Urheiluopistossa 5.8. Kesäretki Korkeasaareen.

VALTION JA ERITYISPALVELUJEN AMMATTILIITTO VAL RY 5.-6.8. Perinteiset kesäpäivät Helsingissä.

VIESTINTÄALAN AMMATTILIITTO RY 29.7. Virpilammen leirintäalueen 25-vuotisjuhlat 5.-6.8. Liittojuhla Helsingissä, pääjuhla Finlandia-talossa ja risteily Cinderellalla