Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK:laisen ammattiyhdistysliik…

Uutinen

SAK:laisen ammattiyhdistysliikkeen vappujuhlat 2000 (20.4.2000)

SAK:laisen ay-liikkeen vappujuhlia järjestetään tänäkin vuonna yli 60 paikkakunnalla. SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen puhuu tänä vappuna Helsingissä Hakaniemen torilla. Vapun Kansanjuhla alkaa klo 12 ja juhlassa puhuu myös ministeri Suvi-Anne Siimes. Juhlan avaa näyttelijä Erkki Saarela ja ohjelmasta vastaavat Maarit ja Sami Hurmerinta, posetiivari Anna Peppiina, Viipurin työväen soittajat, lauluyhtye Uusi Kukka sekä Helsingin Jyryn tytöt.

Tämän vuoden vapunviettoon tuo pääkaupunkiseudulla oman leimansa se, että Helsinki on yksi Euroopan kulttuuripääkaupungeista. SAK:n Helsingin paikallisjärjestön, SDP:n, Vasemmistoliiton ja TUL:n yhteiseen vappujuhlaan liittyykin myös iloinen Työn ja kulttuurin kulkue, joka järjestäytyy klo 10 alkaen VR:n makasiinien edessä eduskuntataloa vastapäätä. Kulkue lähtee kohti Hakaniemen toria klo 11.

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Pekka Ahmavaara pitää vappupuheen tänä vuonna Oulun kauppatorilla klo 12.00 ja Haukiputaan torilla klo 11.00.

Pääministeri Paavo Lipponen puhuu tänä vappuna Kemijärvellä, kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkare Haminassa, alue- ja kuntaministeri Martti Korhonen Hämeenlinnassa ja komissaari Erkki Liikanen Mikkelissä.

Myös useita SAK:n jäsenliittojen johtohenkilöitä löytyy vapun puhujalistalta. Raken-nusliiton puheenjohtaja Pekka Hynönen pitää vappupuheensa Seinäjoella, Metalliliiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh Imatralla ja liittosihteeri Erik Lindfors Loimaalla ja Paimiossa, Puu- ja erityisalojen liiton Kalevi Vanhala Rovaniemellä, KTV:n toimialajohtaja Pekka Rautaporras Kokemäellä ja Jokioisissa sekä SEL:n puheenjohtaja Ritva Savtschenko Vaasassa.

Osa vapputilaisuuksista on vielä varmistamatta. Lähetämme toimituksille lopullisen listan ay-liikkeen vapputapahtumista tiistaina 25.4.

Lisätietoja: tiedottaja Riitta Juntunen, puh. (09) 7721 372