Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK vaatii pikaisia toimia nuo…

Uutinen

SAK vaatii pikaisia toimia nuorisotyöttömyyden hoitoon

SAK:n yhteiskuntapoliittisen edunvalvontaosaston johtaja Pertti Parmanne

Keskusjärjestöltä tukea SDP:n puheenjohtajan esitykselle

SAK on erittäin huolissaan nuorisotyöttömyyden rajusta kasvusta. Järjestön mukaan kaikki mahdollinen on tehtävä niin nuorisotyöttömyyden kuin yleensä työttömyyden torjumiseksi.

– Suomella ei ole varaa syrjäyttää ketään. Tarvitsemme pikaisesti lisäpanostuksia opiskelu-, harjoittelu- tai työpaikan turvaamiseksi nuorille viimeistään kolmen kuukauden kuluttua työttömyyden alkamisesta eli nuorisotakuusta ei saa livetä, SAK:n johtaja Pertti Parmanne sanoo.

Työttömyyden noustessa on erityisesti nuorityöttömyyden kasvu ollut voimakasta. Viimeisimpien tietojen mukaan 15&#;821024-vuotiaiden nuorten työttömyysaste on jo peräti 21,6 prosenttia. Nuorista miehistä tällä hetkellä työttömänä on joka neljäs.

– Mikäli haluamme ylläpitää suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan jatkossakin, toimiin on ryhdyttävä pikaisesti. Tässä mielessä SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilaisen avaus kansallisen työllisyysryhmän perustamiseksi on erittäin tervetullut, Parmanne sanoo.

Hänen mukaansa uhkana on nuorten valmistumisen lykkääntyminen, jos ammatillisten opintojen pakollisiin työssäoppimisjaksoihin ei löydy työpaikkoja.

– Kuitenkin yleisenä tahtona muun muassa työurakeskustelussa on ollut lyhentää opiskeluaikoja, toteaa Parmanne.