Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK vaatii kiireesti teollisuu…

Uutinen

SAK vaatii kiireesti teollisuuspoliittista ohjelmaa

SAK:n hallitus

Laajat irtisanomiset osoittavat, että Suomeen tarvitaan kiireesti teollisuuspoliittinen ohjelma, SAK:n hallitus toteaa.

Jos Suomessa halutaan säilyttää työpaikkoja, on teollisuuden toimintaedellytyksistä pidettävä huolta. Tavoitteena on oltava investointien lisääminen Suomessa. Myös työntekijöiden toimeentulo ja vanhojen teollisuuspaikkakuntien tulevaisuus on turvattava, SAK:n hallitus vaatii.

SAK:n hallituksen mukaan näyttää siltä, että yritykset eivät kanna minkäänlaista vastuuta työntekijöistään. Voitollinen Nordea vähentää rajusti henkilöstöään ja hyvää tulosta tehnyt metsäteollisuusyritys UPM sulkee tehtaan ja irtisanoo satoja työntekijöitään. Etenkin laman uhatessa yritysten olisi otettava toinen suunta ja kannettava vastuuta henkilöstöstään.

Vuorotteluvapaata ei saa heikentää

Hallituksen suunnitelma heikentää vuorotteluvapaan ehtoja on huolestuttava. Korvauksen leikkaus iskisi pahimmin pienituloisiin, joiden mahdollisuudet jäädä vuorotteluvapaalle heikkenisivät oleellisesti.

SAK:n mukaan vuorotteluvapaa on osoittautunut toimivaksi järjestelmäksi, joka tuo työelämään joustoja ja mahdollistaa työttömien ja nuorten pääsyä työelämään. Eritoten kun hallitus pitää jatkuvasti esillä vaatimusta työurien pidentämisestä, on hämmästyttävää, että juuri siihen tähtääviä keinoja ollaan nyt leikkaamassa. Varsinkin raskasta työtä tekeville vuorotteluvapaa on tärkeä keino työssä jaksamisen edistämiseksi ja työelämässä pysymiseksi. SAK ei hyväksy vuorotteluvapaan ehtojen heikentämistä.