SAK: Turun telakan uudet omistajat tervetulleita

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen on helpottunut Turun telakan uudesta omistuspohjasta.
04.08.2014 14:48
SAK
Turun telakka

– Telakkaosaamisen puute tai kehno kilpailukyky eivät olleet missään vaiheessa Turun telakan ongelmien syy, vaan heikko ja sitoutumaton omistaja. Suomen valtion ja saksalaisen Meyer Werftin yhteisomistajuus sekä sitoutuminen riittävään pääomittamiseen turvaavat telakan tulevaisuuden.

Turun telakan kauppa on sopusoinnussa terveen elinkeino- ja omistajapolitiikan kanssa. Suomen valtio on telakan vähemmistöomistajana Suomen Teollisuussijoituksen kautta, ja tavoitteena on tulevaisuudessa vähentää Teollisuussijoituksen omistusta.

– Valtion omistajapolitiikalla voidaan olla luomassa ja uudistamassa teollisia rakenteita. Meriteollisuuden säilyminen Suomessa edellyttää alan jatkuvaa kehittämistä. Meyer Werftin alaisuudessa tähän on hyvät edellytykset, Tukiainen arvioi. 

Telakkakaupan yhteydessä julkistettiin Turun telakan saama kahden risteilijän tilaus. TUI Cruises -varustamon tilaaman kahden aluksen arvo on noin miljardi euroa ja työllisyysvaikutus noin 12 000 henkilötyövuotta.

– Meriteollisuus työllistää Suomessa vajaat 20 000 ihmistä. Turun telakka ja siihen liittyvä meriteollisuuden klusteri säilyy myös jatkossa tärkeänä osana Suomen teollista selkärankaa, Tukiainen iloitsee.

Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote telakan ostosta

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.