SAK tuomitsee Postin rikkurivärväyksen

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen tuomitsee Postin harjoittaman rikkurivärväyksen.
03.11.2015 16:17
SAK
Matti Tukiainen

– Posti toimii häikäilemättömästi, kun se vuokraa työntekijöitä hoitamaan laillisen työtaistelun kohteena olevia tehtäviä. Kaiken lisäksi Posti yrittää velvoittaa omat työntekijänsä vuokrarikkurien perehdyttämiseen ja kouluttamiseen.

Tukiainen huomauttaa Postin asettavan kohtuuttomaan tilanteeseen myös vuokraamansa työntekijät, kun yhtiö aikoo teettää heillä mahdollisten työnseisausten alaisia tehtäviä.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU neuvottelee parhaillaan viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksesta Palvelualojen työnantajien PALTA:n kanssa. PALTA:n varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto myönsi eilen Ylen tv-uutisissa, että Posti vuokraa SOL Henkilöstöpalveluista työntekijöitä nimenomaan työrauhatilanteeseen varautuakseen.

– Postin toiminta ei millään tavalla edistä käynnissä olevia työehtoneuvotteluja. Valtionyhtiön toiminta kiristää yleisestikin työmarkkinoiden ilmapiiriä, joka on hallituksen pakkolakihankkeiden ja muiden työehtojen heikennysesitysten myötä ennestäänkin jännitteinen, Matti Tukiainen huomauttaa.

Tukiaisen mukaan Posti rikkoo toimillaan omaa yhteiskunnallisen vastuun ohjelmaansa.

– Posti on YK:n Global Compact -periaatteiden mukaisesti sitoutunut edistämään työelämän oikeuksia, muun muassa työntekijöiden oikeutta työtaisteluihin. Tästäkin näkökulmasta Postin toiminta on moraalisesti erittäin kyseenalaista.

PAU on asettanut viestinvälitys- ja logistiikka-alan työpaikoille ylityö-, perehdyttämis- ja koulutuskiellon, jos niissä käytetään SOL Oy:n vuokratyöntekijöitä. Alan työehtosopimus päättyi lokakuun lopussa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.