SAK tuo työelämän näkökulman uuteen Tampere3 -yliopistoon

SAK haluaa kehittää aktiivisesti työelämän koulutusta ja tutkimusta Suomessa. Siksi Suomen suurin palkansaajajärjestö lähti mukaan perustamaan uutta säätiökorkeakoulua Tampereelle.
20.04.2017 14:29
SAK
Uutiset Työelämä
Tampereeen yliopisto

Johtaja Matti Tukiainen SAK:sta korostaa, että Tampere3 on täysin uudenlainen korkeakoulukonsepti, jota ei ole aikaisemmin Suomessa toteutettu. Tukiainen osallistui tänään torstaina yliopiston pohjana olevan korkeakoulusäätiön perustamistilaisuuteen.

Vuoden 2019 alussa toimintansa aloittavan korkeakoulun tutkimuksessa ja opetuksessa keskitytään talouteen, yhteiskuntaan, teknologiaan ja terveyteen.

Matti Tukiaisen mukaan tavoitteena on luoda monialainen ja myös kansainvälisesti kiinnostava tutkimus- ja oppimisympäristö, joka tarjoaa joustavia opintopolkuja ja työelämälähtöistä oppimista ja tutkimusta.

– Suomen tärkein kilpailuvaltti ovat osaavat ja innovatiiviset työntekijät. Uskomme, että Tampere3 tarjoaa uudenlaisen väylän korkea-asteen koulutukseen myös SAK:laisilla aloilla työskenteleville.

Uuden korkeakoulukokonaisuuden muodostavat Tampereen teknillinen yliopisto, Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Yliopistosäätiön perustajiin kuuluu valtion lisäksi useita toimijoita yhteiskunnan eri aloilta. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö on yksi perustajäsenistä.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.