SAK: Suomesta tiedon turvasatama

SAK:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Sauli Hievanen arvioi, että Suomi voisi toimia tiedon ja pilvipalvelujen turvasatamana.
28.02.2014 14:48
SAK
Google investoi Haminan palvelukeskukseen 450 miljoonaa lähivuosina.

Sauli Hievanen– Korkea suoja lisää maamme houkuttelevuutta investointikohteena. Kyberturvallisuuteen liittyvien uhkien varjolla ei myöskään saa nakertaa perustuslain kansalaisille takaamaa yksityisyydensuojaa.

Useiden datakeskusten sijoittuminen viime aikoina Suomeen on Hievasen mukaan osoitus luottamuksesta.

– Yhdysvaltojen NSA-vakoilukohu aiheutti merkittäviä vahinkoja pilviteollisuudelle. Suomen kannattaakin säilyttää operaattorien tietoliikenteen korkeaan yksityiseen suojaan liittyvä markkinaetu.

Terrorismin uhkaa tai vakoilua ei SAK:n mielestä pidä käyttää perusteluna sille, että kirjesalaisuutta, viestiliikennettä tai tietovarantojen yksityisyyden suojaa alennettaisiin.

– Tänne ei pidä luoda Ruotsin kaltaista signaalitiedustelujärjestelmää, jossa viestiliikennettä valvotaan massaluonteisesti esimerkiksi tiettyjen koodisanojen avulla.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö muistuttaa kyberturvallisuusstrategian toimeenpanohjelmasta antamassaan lausunnossa, että muun muassa ammattiyhdistysliikkeen toimintaan liittyy tietoja, joiden suojaaminen on tärkeää. Tällainen on esimerkiksi tieto ammattiliiton jäsenyydestä.

 

 

 

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.