Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK, STTK ja AKAVA tukevat syn…

Uutinen

SAK, STTK ja AKAVA tukevat synnytyssairaalaa

Palkansaajajärjestöt muistavat joulun alla Karjalan synnytyssairaalaa. SAK, STTK ja AKAVA ovat tukeneet Kalevalan kylässä valmistumassa olevaa sairaalaa. Sen vihkii käyttöön Karjalan tasavallan presidentti Sergei Katanandov torstaina (20.12.) tällä viikolla.

Suomalaiset järjestöt ja lukuisat kansalaiset ovat olleet aktiivisesti mukana kylän kehittämisessä. 5 500 asukkaan taajama sijaitsee Venäjän Karjalan suomenkielisellä alueella Suomussalmen korkeudella. Kylän vanhempi väestö vaalii perinteistä karjalaiskulttuuria ja ponnistelee perinteiden säilymisen puolesta. Monien suomalaisten yhteistyökohteita on mm. Kalevalan rakennusopisto, jonne on saatu suomalaisia puuhamiehiksi ja opettajiksi. Opiston 28 oppilasta työllistyvät jo oman alueen sisällä. Kylään on vastikään perustettu ikkuna- ja kattotiilitehtaat. Pari kuukautta sitten saatiin valmiiksi suururakka, kun 1 000 ihmisen voimin vihittiin kirkkorakennus.

Upouusi synnytyssairaala palvelee koko Kalevalan aluetta, yli 12 000 ihmistä. Vauvoja sairaalassa arvioidaan syntyvän 100 vuodessa. Projektiin on saatu varoja myös EU:lta.

SAK, STTK ja AKAVA ovat aikaisemminkin muistaneet rajaseudun kohteita. Tukea ovat saaneet mm. Sortavalan kaupungin kriisikeskus ja Puikkolan koulu.

Edunvalvontatyössä SAK:lla, STTK:lla ja AKAVAlla on säännölliset ja vakiintuneet yhteistyösuhteet Venäjällä erityisesti Pietarin ja Leningradin alueen ja Karjalan ay-järjestöjen kanssa.

SAK:n, STTK:n ja AKAVAn kansainväliset osastot