Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK palkitsi nuoren luottamusm…

Uutinen

SAK palkitsi nuoren luottamusmiehen

Toni Blomster. Kuva: Sami Turunen

Duunari-stipendi jaettiin SAK-päivien nuorisoseminaarissa Oulussa

Metallityöväen Liiton Toni Blomster on saanut SAK:n tämänvuotisen Duunari-stipendin. Vuosittain jaossa olevan stipendin myöntämisen perusteena on mm. toiminta oman alan arvostuksen nostamiseksi sekä esimerkillinen ammattiylpeys.

30-vuotias Toni Blomster toimii luottamusmiehenä Metso Automation Oy:llä. Toni Blomster on ollut edistämässä järjestäytymistä ja nuorten aktiivisuutta. Hän on toiminut kaksikielisenä työmarkkinatiedottajana Helsinki-Uudenmaan alueella. Koulutiedottamisen yhteydessä Blomster on omia kokemuksiaan esimerkkinä käyttäen perustellut nuorille ammattiliittoon kuulumisen tärkeyttä. Toni Blomsterilla on reipas tapa esiintyä ja puhua nuorille nuorten omalla tavalla, niin että viesti menee perille.

– Yksi SAK:n tehtävistä on ammatillisen osaamisen arvostuksen lisääminen. Duunari-stipendi on pieni osa tätä työtä, sanoi SAK:n järjestöjohtaja Matti Tukiainen stipendin luovutuksen yhteydessä.

– Työntekijäammattien arvostus on kääntynyt viime vuosina nousuun. Se on kovan työn tulos.

Duunari-stipendi luovutettiin valtakunnallisten SAK-päivien nuorisoseminaarissa Oulussa. SAK-päivät kokoaa viikonlopun ajaksi yhteen noin 600 SAK:laista aktiivia kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista työmarkkina-aiheista. SAK:n Duunari-stipendi myönnettiin kuudetta kertaa.