Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK: Päätös varmistaa monipuol…

Uutinen

SAK: Päätös varmistaa monipuolisen energialinjan jatkumisen

SAK: Lupapäätös varmistaa monipuolisen energiahuollon jatkumisen Suomessa.

Eduskunnan myönteinen lupapäätös varmistaa monipuolisen energiahuollon jatkumisen Suomessa. Siihen kuuluu jatkossa ydinvoiman ohella entistä suuremmat panostukset uusiutuviin energialähteisiin ja säästöön sekä myös maakaasun käytön lisäys. Useaan kivijalkaan nojaava linja saa SAK:n tuen. Samalla tuontiriippuvuus asteittainen vähenee.

Työllisyyden ja hyvinvoinnin kannalta nyt tehty päätös on myönteinen. Se on tärkeä signaali sille, että Suomeen kannattaa investoida myös tulevaisuudessa ja että Suomi pitää huolta koko kansakunnan hyvinvoinnille elintärkeän perusteollisuuden toimintaedellytyksistä. SAK odottaa nyt, että teollisuus lunastaa lupauksensa kotimaan toimintojen laajentamisesta.

Teollisuus rakentaa uuden voimalaitosyksikön omilla varoillaan. Investoinnilla on sekä välitön että pidemmän ajan myönteinen työllisyysvaikutus. Se turvaa yhteiskunnan peruspalveluille tärkeiden verotulojen kertymistä ja mahdollistaa myös yhteiskunnan lisätuen uusiutuville energialähteille.

Päätös on hyvä myös ympäristön kannalta. Sähköntuotannossa syntyvien hiilidioksidipäästöjen vähentäminen tekee mahdolliseksi aidosti täyttää Kioton sopimuksessa ottamamme velvoitteet.

SAK edellyttää, että voimalaitoksen rakentamisessa noudatetaan tiukimpia mahdollisia turvallisuus- ja ympäristönormeja. Turvallisuuteen liittyvät näkökohdat on otettava vakavasti myös rakentamis- ja käyttöönottolupaa myönnettäessä.

Päätös syntyi monipuolisen ja asiallisen keskustelun jälkeen. Asia on nyt poliittisesti ratkaistu. Päätöksen jälkeenkin on syytä kunnioittaa eri tavalla ajattelevia sekä pyrkiä rakentamaan kansallisen energiapolitiikkamme tueksi mahdollisimman laajaa yhteisymmärrystä.