SAK mukana maahanmuuttajia ja työtä koskevassa paneelissa

SuomiAreenalla Lindströmin pihvit – kaksi pointtia työn murroksesta -paneelikeskustelu tänään kello 15.15. Keskusteluun osallistuvat oikeus- ja työministeri Jari Lindström sekä SAK:n edustajina puheenjohtaja Jarkko Eloranta ja maahanmuuttoasioiden asiantuntija Eve Kyntäjä.
07.07.2016 11:09
SAK
Uutiset Työelämä

Mukana ovat myös Työterveyslaitoksen tutkija Anu Järvensivu sekä tohtorikoulutettava, Somalian presidenttiehdokas Fadumo Dayib.
Tilaisuus alkaa Porissa, Raatihuoneenpuiston Purje-lavalla tänään tiistaina 12. heinäkuuta kello 15.15. Tilaisuuden järjestää työ- ja elinkeinoministeriö TEM.

Paneelikeskustelu on kaksiosainen, joista ensimmäisessä pohditaan ammattien muuttumista ja toisessa maahanmuuttajien kotouttamista työllistymisen avulla.

– Työntekijöiden oikeuksien turvaaminen on ay-liikkeelle tärkeää eikä maahanmuuttajien työehtoja saa polkea. Jos omista oikeuksista ei tiedetä eikä suomen kieli ole kunnolla hallussa, silloin on helppo joutua hyväksikäytetyksi, Eve Kyntäjä kertoo.

Hänen mukaansa on varmistuttava, etteivät kahden kerroksen työmarkkinat voimistu.

– On vastoin yhdenvertaisuuslakia, jos maahanmuuttajille maksettaisiin lähtökohtaisesti samasta työstä matalampaa palkkaa, ja jos heillä olisi kantaväestöä huonommat työehdot, Kyntäjä toteaa.

Keskustelun juontaa Hjallis Harkimo. Osan tilaisuutta voi seurata suorana Facebook Livessä. Twitterissä paneelin tunnisteet ovat #lindströminpihvit, #uudetammatit, #maahanmuuttajattöihin ja #temsuomiareenassa.

SAK antaa tietoa työelämän pelisäännöistä maksuttomassa Maahanmuuttajien työsuhdeneuvonta -palvelussa sekä Facebook-sivuilla.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.