Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK mukaan edistämään maaseudu…

Uutinen

SAK mukaan edistämään maaseudun työelämän kehittämistä

SAK lähtee mukaan vuoden 2002 Pro maaseutu -kilpailun järjestämiseen. Kilpailun tavoitteena on nostaa esiin ja palkita onnistuneita maaseudun kehittämishankkeita. SAK:n mielestä elinvoimainen ja kehittyvä elinkeinoelämä on välttämätön edellytys taajamien ja maaseudun asuttuna pitämiselle. Tässä kehityksessä on pidettävä huolta myös työntekijöiden asemasta ja työolojen kehittämisestä maaseudun yrityksissä. SAK:n mielestä onkin erittäin tärkeää, että palkittavissa yrityksissä noudatetaan työelämän pelisääntöjä.

Perinteisesti Pro maaseutu -kilpailun ovat järjestäneet MTK ja Osuuspankit. Osallistumalla tämän vuoden kilpailun järjestämiseen SAK haluaa edistää työntekijöiden ja työnantajien yhteistoimintaa maaseutuyrityksissä sekä maaseudun elinkeinoelämän kehittämistä ja monipuolistamista. Yhteistyösopimus Pro maaseutu -kilpailun järjestämisestä allekirjoitettiin tänään Helsingissä.

Pro maaseutu -kilpailun kilpailukriteereissä SAK:ta ilahduttaa erityisesti verkostoitumisen edistäminen sekä kaupunkien ja maaseudun yhteistyön ja vuorovaikutuksen korostuminen. SAK painottaa omassakin toiminnassaan voimakkaasti verkostoitumisen merkitystä työelämän kehittämisessä, uusien kanavien avaamisessa ja reaaliaikaisessa tiedottamisessa. Erityisesti nuorten osallistumisessa verkostoituminen on luonteva tapa olla vuorovaikutuksessa.

Tutustu Pro maaseutu -kilpailuun tästä.

Lisätietoja: järjestösihteeri Merja Lehmussaari, puh. (09) 7721 454