Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK kiirehtii työturvallisuusl…

Uutinen

SAK kiirehtii työturvallisuuslain jatkovalmistelua

SAK:n hallitus sai maanantaisessa kokouksessaan selvityksen työmarkkinajärjestöjen neuvottelutuloksesta työturvallisuuslain uudistamiseksi. Keskustelussa pidettiin myönteisenä, että neuvottelutuloksessa on nykyistä lakia paremmin otettu huomioon erilaiset työpaikkojen fyysiset, psyykkiset ja sosiaaliset kuormitustekijät. Uutena on huomioitu myös erityisesti palvelualojen kuormitustekijöitä, kuten väkivallan uhka ja yksintyöskentely. Myös työpaikkakäsitettä on lavennettu vastaamaan paremmin nykypäivän työelämää.

Kokouksessa pidettiin tärkeänä, että lain jatkovalmisteluun ryhdytään mahdollisimman nopeasti siten, että laki voisi tulla voimaan viimeistään vuoden 2003 alusta. Keskustelussa arvioitiin myös, että kolmikantaisesti tulisi mahdollisimman nopeasti ryhtyä valmistelemaan mahdollisia alakohtaisia säännöksiä esimerkiksi suhtautumisesta yksintyöskentelyyn tai väkivallanuhkaan.

SAK:n hallituksen kokouksessa käsiteltiin myös jäsenten henkilötietojen käsittelyä SAK:n, jäsenliittojen ja ammattiosastojen toiminnassa. SAK on ottanut uuden henkilötietolain velvoitteet vakavasti ja laatinut jäsenliittojen käyttöön ns. käytännesäännöt, joilla varmistetaan, että jäsenten henkilötietoja käsitellään lain edellyttämällä tavalla.

Samassa yhteydessä hyväksyttiin jäsenliittojen käyttöön laaditut ns. rekisteriselostemallit. Mallit otetaan käyttöön SAK:laisen ay-liikkeen toimipisteissä. Tavoitteena on mm. varmistaa, että SAK:laisten liittojen jäsenillä mahdollisuus tarkistaa itseään koskevat henkilötiedot eri rekistereissä lain edellyttämällä tavalla.

Lisätietoja

Lakimies Timo Koskinen, puh. 040-731 2387