Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK ja MTV3 internet sopivat w…

Uutinen

SAK ja MTV3 internet sopivat www-yhteistyöstä (30.8.2000)

SAK avaa tammikuussa 2001 Internet-palvelun, josta on tarkoitus kehittää SAK:laisen ay-liikkeen oma aloitussivusto, portaali. Portaalin perusta on MTV3 Internetin tuottama yhteisöpalvelu; sisällöntuotannosta vastaa SAK.

Uusi Internet-portaali osoitteessa www.sak.fi parantaa SAK:n jäsenpalveluja. Portaalin kautta tarjotaan sähköisesti välitettäviä jäsenetuja, lisätään jäsenten mahdollisuuksia palautteeseen ja asiointiin SAK:n ja sen jäsenliittojen kanssa sekä välitetään ajankohtaista tietoa SAK:laisesta ay-liikkeestä.

Työelämän sivusto kaikille.

SAK:n uusi Internet-portaali palvelee myös muita kuin SAK:laisten liittojen jäseniä. Portaali välittää monipuolista tietoa työelämästä ja siihen liittyvästä koulutuksesta, sen kautta voi etsiä itselleen sopivaa ammattiliittoa ja se tarjoaa myös mahdollisuuden käydä ay-liikkeeseen ja muuhun työelämään liittyvää keskustelua. Erityistä huomiota uudessa portaalissa saavat nuoret, työelämään siirtymässä olevat tai sinne juuri siirtyneet henkilöt. Palvelun kautta pyritään tavoittamaan myös kasvussa oleva maahanmuuttajaväestö.

SAK:n jäsenliittojen yli miljoonasta jäsenestä löytyy runsaasti potentiaalia sähköisen viestinnän hyväksikäytölle: yli neljäsosalla (26 %) on pääsy Internetiin, yli viidesosalla (22 %) on käytössään oma sähköpostiosoite ja kotitietokone on peräti 40 %:lla (SAK:n jäsenkysely, kevät 1999). Jäsenkunnan tietoyhteiskuntavalmiuksia on aikaisemmin pyritty lisäämään mm. SAK:n jäsenmikrokampanjoilla, jotka aloitettiin vuonna 1998 ja joiden kautta noin 15 000 SAK:n jäsenliiton jäsentä on tilannut itselleen kotitietokoneen.

-SAK panostaa jatkossakin voimakkaasti sähköisen viestinnän kehittämiseen. Tavoitteena on, että kaikki SAK:laiset luottamusmiehet ovat sähköisesti tavoitettavissa vuoteen 2003 mennessä, kertoo osastopäällikkö Eero Heinäluoma SAK:sta.

-Nyt sinetöityä yhteistyötä voi kuvailla johdonmukaiseksi kehitykseksi; erittäin moni SAK:n jäsen on jo nyt jonkin Alma Median tiedotusvälineen asiakas, luonnehtii liiketoimintaryhmän johtaja Raimo Mäkilä Alma Mediasta. Alma Median tunnetuimpia tuotteita ovat MTV3, Kauppalehti ja Iltalehti.

Lisätietoja SAK: osastopäällikkö Eero Heinäluoma, puh. 09-7721 340, ja verkkotiedottaja Pauli Vento, puh. 09-7721 324 tai 040-522 3611, pauli.vento@sak.fi Alma Media: johtaja Jukka Mauno, MTV3 Internet, puh. 0400-507881 tai 09-1500 659, maunoj@mtv3.fi