Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset SAK huolissaan työttömyysturva…

Uutinen

SAK huolissaan työttömyysturvan epäkohdista

SAK huolissaan työttömyysturvan epäkohdista.

Työttömyysturvan edellyttämät palkkatiedot puutteellisia

Vakuutusvalvontavirasto on työttömyyskassoihin tekemissään tarkastuksissa huomannut virheellisyyksiä työttömyyspäivärahapäätöksissä. Virheet liittyvät useimmin päivärahan perusteena olevan palkan määrittelyyn.

SAK on pitänyt toistuvasti esillä uudistustarpeita, joilla virheelliset päätökset voitaisiin välttää. Luotettavien ja täsmällisten palkkatietojen saaminen työnantajilta on usein vaikeaa. Siksi SAK on vaatinut työnantajajärjestöjä hyväksymään työttömyyskassojen esittämän palkkatodistusmallin, jolla saadaan luotettavia palkkatietoja ja väärinkäytöksiä voidaan estää. Työnantajat onkin velvoitettava antamaan kassoille työsuhteen ehdoista luotettavaa ja täsmällistä tietoa.

SAK on myös vaatinut työttömyysturvalain uudistamista niin, että virheelliset päätökset vähenisivät. Tällä hetkellä työsuhteen päättyessä maksettavien lomakorvausten ja taloudellisten etuuksien jaksottaminen tuottaa paljon ongelmia ja virheitä. Näistä korvauksista on vaikea saada luotettavaa tietoa. Jaksotus eli kaikkien työsuhteen päättyessä maksettavien erien selvittäminen aiheuttaa virheitä, epäoikeudenmukaisia tilanteita ja myös väärinkäytöksiä. SAK onkin virheiden välttämiseksi vaatinut lomakorvausten ja taloudellisten etuuksien jaksotuksesta luopumista. Myös työttömyysturvan työssäoloehdon karttuminen eri tavalla esimerkiksi tukityöajalta aiheuttaa paljon virheellisiä päätöksiä, sillä kassojen on nykyoloissa lähes mahdotonta tietää mahdollisista työllistämistuista.

Virheellisten päätösten vähentämiseksi on myös tärkeää, että työttömyyskassoissa tunnetaan tarkkaan oman jäsenkunnan työehtosopimusten sisältö. Ammattialoittain järjestäytynyt kassajärjestelmä toimii aina vähemmillä virheillä, kunhan työttömyysturvan sisältö on selkeä ja kassojen tietojensaantimahdollisuudet riittävät. Tähän tarvitaan ennen kaikkea yhteistyötä työnantajien kanssa.

Lisätietoja

Lakimies Kalle Räisänen, puh. 040 849 6567