SAK hämmästelee kokoomuksen reaktiota

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen ihmettelee kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Petteri Orpon moitteita järjestön kehysriihilinjauksista.
20.03.2014 09:06
SAK
Matti Tukiainen

– Keskustelua tarvitaan ja SAK:n kantoja on toki oikeus arvostella, mutta jakaako Petteri Orpo lupia kannanottoihin sen perusteella, miten lähellä ne ovat hänen omia mielipiteitään.

Tukiainen huomauttaa, että kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan tarve rajoittaa SAK:n ja tätä kautta sen jäsenliittojen oikeutta esittää näkemyksiä valtion budjettiin on pöyristyttävä. Orpo tähdensi torstaina STT:lle, että työmarkkinajärjestöjen kannattaisi keskittyä nyt vain omiin tehtäviinsä.

Yli miljoonaa palkansaajaa edustavan SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja muistuttaa, että SAK on etujärjestö ja kuten kaikkien etujärjestöjen, sen tehtävänä on ajaa edustettaviensa asiaa.

– Työttömyys on huolestuttavasti kasvussa, mutta samaan aikaan pääkaupunkiseudun avoimiin työpaikkoihin ei löydy tekijöitä edullisen asumisen ja toimivien liikenneyhteyden puuttuessa. Riihessä onkin huolehdittava, että työ kohtaa tekijänsä.

SAK:n terveiset hallituksen ensi viikon kehysriihen ovat, että pelkkien leikkausten sijaan tarvitaan investointeja muun muassa liikenne- ja tietoverkkoihin. Päätöksiä odotetaan Pisararadan, Koillisväylän tietoliikennekaapelin ja Länsimetron jatkosta. Myös leikkaukset koulutuksesta tulee lopettaa ja aikuisten oppisopimuskoulutukseen sijoittaa lisää rahaa.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.