SAK: Ehdotusta kilometriverosta kannattaa harkita

SAK suhtautuu kilometriveroon myönteisesti, jos verotuksessa otetaan huomioon myös autoa työssään tarvitsevat.
16.12.2013 12:10
SAK
Matti Tukiainen

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön elinkeinojohtaja Matti Tukiainen arvioi, että kilometrivero tarjoaa mahdollisuuden tehokkaampaan ja oikeudenmukaisempaan liikenneverotukseen.

Liikenne- ja viestintäministeriön asettama Jorma Ollilan työryhmä esitti tänään raportissaan ajoneuvo- ja autoverojen korvaamista kilometriverolla. Satelliittipaikannukseen perustuvalla kilometriverolla ohjattaisiin liikennevirtoja.

– SAK edellyttää, että verovapaat kilometrikorvaukset ja työmatkavähennysjärjestelmä yhdistetään kokonaisuudeksi kilometriveron kanssa. Nämä työn tekemisen kannustimet  tulee säilyttää vähintään nykyisellä tasolla, Tukiainen linjaa.

– Tienkäyttömaksujen ottaminen käyttöön edellyttää joukkoliikenteen kehittämistä erityisesti kaupunkiseuduilla, missä maksut olisivat todennäköisesti muuta maata korkeampia.

Mahdollinen siirtyminen uuteen verojärjestelmään on SAK:n elinkeinojohtajan mukaan suunniteltava tarkasti.

– Autokauppa työllistää tuhansia, ja verotukseen ehdotetut muutokset vaikuttavat aina oleellisesti kaupankäyntiin. Pitkän siirtymäkauden riski on autokaupan hidastuminen pitkäksi aikaa.

Lisätiedot

Työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen, puh. 0400 600 099
Elinkeinopoliittinen asiantuntija Sauli Hievanen, puh. 0400 165 004

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.