SAK edellyttää työnantajilta yhteistä vastuuta

Palkansaajakeskusjärjestö SAK on edelleen valmis neuvottelemaan työllisyyttä ja kasvua vahvistavasta työmarkkinaratkaisusta.
18.03.2013 16:56
SAK

SAK:n maanantaina kokoontunut hallitus muistuttaa, että onnistumisen jarrumiehenä toimii nyt Elinkeinoelämän keskusliitto, kun se vaatii maan hallitukselta tarkkaa tietoa tuesta keskitetyn ratkaisun aikaansaamiseksi.

Puheenjohtaja Lauri Lyly painottaa, että pääministerin ja valtiovarainministerin vastaantulo ei ole keskeisin asia tehtäessä työmarkkinasopua.

– Ratkaisu syntyy, jos kaikilta osapuolilta löytyy todellinen halu neuvotella ja sopia. Toistaiseksi keskustelut keskitetystä ratkaisusta eivät ole kuitenkaan edenneet tunnustelua pidemmälle.

Työnantajien ehdotus ostovoiman kasvattamisesta kansalaisten työeläkemaksua alentamalla osoittaa SAK:n hallituksen mielestä poikkeuksellisen lyhytnäköistä ajattelua. Järjestö painottaa, ettei se käy kauppaa nuorten eläkkeillä.

– Me emme myy työelämässä vielä vuosia mukana olevien suomalaisten tulevaisuutta ja eläkepäiviä tämänhetkisen taloussuhdanteen ehdoilla, Lyly tähdentää.

Kiistaan nollapalkankorotuksista hän huomauttaa, että palkansaajajärjestöt ovat pitkin matkaa ilmaisseet maltillisuutta. Nolla ei kuitenkaan voi olla minkään sopimisen tavoite.

– Olemme toistuvasti painottaneet työllisyyttä ja kasvua. Tähän tavoitteeseen olemme sitoutuneet. Ratkaisun pitää sisältää myös pieni- ja keskituloisten ostovoiman turvaavat palkankorotukset.

SAK:n hallituksen mukaan kiinnostusta Suomen pelastamiseksi ovatkin tähän mennessä osoittaneet lähinnä palkansaajat. Työnantajilta sen sijaan odotetaan yhä tekoja.

Tunnustelut keskitetystä työmarkkinaratkaisusta jatkuvat huomenna puolilta päivin.

Lisätietoja:
SAK, puheenjohtaja Lauri Lyly, puh. 020 774 0100

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.