SAK ärähti hallitukselle ja työnantajille

SAK:n hallitus arvostelee valtion ja työnantajien eläkeneuvotteluihin tuomaa esitystä, jossa vuoden 2025 jälkeen eläkeikä nousisi elinajanodotteen mukaisesti ilman neuvotteluja.
01.09.2014 12:25
SAK
SAK:n hallitus

Yli miljoonaa palkansaajaa edustavan SAK:n hallitus lähettikin tänään eläkeneuvotteluja käsitelleestä kokouksestaan tiukat terveiset maan hallitukselle ja työnantajille.

– Yritykset eivät sitoudu tätä nykyä edes vuosineljännekseen, mutta nyt hallitus odottaa palkansaajilta tässä talouden epävarmuudessa ja työttömyyden kasvaessa sitoumuksia aikaan jälkeen vuoden 2025, huomauttaa hallitus.

– Kestävyysvajeen vakavuus on varmasti sisäistetty myös palkansaajien riveissä. Luottoluokittajien ja EU:n arviot vajeesta vuoden 2025 jälkeen ovat kuitenkin saaneet liian suuren painoarvon eläkeuudistuksesta käydyssä keskustelussa, painottaa puheenjohtaja Lauri Lyly.

SAK:n hallitus muistuttaa, että työmarkkinajärjestöt ovat jo aiemmin sitoutuneet huolehtimaan vuoteen 2025 mennessä keskimääräisen eläköitymisiän nostamisesta 62,4 vuoteen.

– Aiempien arvioiden mukaan se olisi osaltaan riittänyt suitsimaan kestävyysvajetta, Lyly muistuttaa.

Hallitus valtuutti neuvottelijat jatkamaan neuvotteluja ja toivoi niille työrauhaa. Se toisti myös vaatimuksensa työttömyysturvan lisäpäivien eli niin sanotun työttömyysputken säilyttämisestä ja nuorten eläkkeistä huolehtimisesta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.