Ruotsin teollisuudessa sekä ammattiliitot että työnantajat hylkäsivät sovittelijoiden ehdotuksen

21.11.2011 10:48
SAK
Ruotsin teollisuudessa käydään parhaillaan tes-neuvotteluja

Ruotsin teollisuudessä sekä ammattiliitot että työnantajajärjestöt ovat hylänneet sovittelijoiden keskiviikkona tekemän esityksen uusiksi työehtosopimuksiksi. IF Metall, Livs, GS, Unionen ja Sveriges Ingenjörer ilmoittivat perjantaina kielteisestä päätöksestään sovittelijoille.

Liitot pitävät sovittelijoiden esityksen sisältämää 3,9 prosentin palkankorotusta liian matalana ja 22 kuukauden sopimuskautta liian pitkänä. Teollisuuden ammattiliitot tavoittelevat yksivuotista sopimusta, joka korottaisi palkkoja 3,7 prosenttia.

Myös työnantajajärjestöt hylkäsivät sovittelijoiden esityksen. Työnantajat pyrkivät painamaan palkankorotukset yhtensä 3,2 prosenttiin sopimuksessa, joka olisi voimassa 22 kuukautta.

Ammattiliitto IF Metallin puheenjohtaja Stefan Löfven on huolissaan siitä, että osapuolten näkemykset nykyiseen taloudelliseen tilanteeseen sopivista palkankorotuksista ovat niin etäällä toisistaan.

Viiden liiton nykyiset työehtosopimukset ovat voimassa marraskuun loppuun asti. Sovittelijoiden esitys koski kaikkia muita teollisuusliittoja paitsi paperityöläisten Pappersia.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.