Ruotsin kaksi suurta toimihenkilöliittoa yhdistyy

15.10.2007 12:44
SAK
Unionen-liiton uusi tunnus

Ruotsissa toimihenkilöliitot Sif ja HTF yhdistyvät. Näin päättivät äskettäin järjestöjen ylimääräiset liittokokoukset. Uusi liitto - Unionen - aloittaa virallisesti toimintansa 1. tammikuuta 2008. Sekä Sif että HTF ovat keskusjärjestö TCO:n jäseniä.

Yli 500 000 jäsenellään uudesta järjestöstä tulee Ruotsin suurin yksityissektorin ammattiliitto. Unionen tulee olemaan edustettuna 66 000 työpaikalla.

Teollisuus- ja palvelualojen yhteenkasvaminen vaatii ay-organisaation kehittämistä, Unionenin tuleva puheenjohtaja Mari-Ann Krantz sanoo. &#;8221Lähes kaikkiin yksityisen liike-elämän osiin ulottuva Unionen tulee johtamaan tätä kehittämistyötä.”

Varapuheenjohtajana aloittava Bengt Olsson lupaa, että Unionenista luodaan uusi, nykyaikainen, voimakas ja lähellä jäseniä oleva ammattiliitto. Unionenille perustetaan 19 aluejärjestöä ja 27 aluetoimistoa.

Sif:n 355 000 jäsentä työskentelee yksityisen liike-elämän palveluksessa. Heistä noin 50 000 hoitaa johtotehtäviä tai toimii yksityisyrittäjinä. Sif on vahvasti edustettuna teollisuudessa, energiasektorilla rakennus- ja kiinteistöalalla sekä it-, tele- ja mediayhtiöissä. Sif organisoi myös konsulttitoimistojen työntekijöitä.

HTF:n lähes 160 000 jäsentä toimii pääasiassa liike- ja kuljetusalan yrityksissä sekä muissa yksityissektorin palveluyrityksissä.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.