Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Rovaniemeläisestä Anu Turusest…

Uutinen

Rovaniemeläisestä Anu Turusesta Vuoden opo

Anu Turunen on vuoden opo.

Vuoden opo -titteli myönnettiin tänä vuonna Anu Turuselle Lyseonpuiston lukioon Rovaniemelle. Valinnan tekivät Suomen opinto-ohjaajat ry, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK sekä Taloudellinen tiedotustoimisto.

Anu Turunen on kehittänyt opinto-ohjausta aktiivisella otteella ja tehnyt töitä nuorten asioiden edistämiseksi, valintaraati katsoo. Iloinen ja aurinkoinen olemus, rento mutta tiukka ote sekä kyky valaa nuoriin tulevaisuudenuskoa ovat saaneet kiitosta oppilailta.

Vuoden opon laajat yhteiskunnalliset verkostot kattavat mm. työmarkkinajärjestöt, yrittäjäyhdistykset, viranomaiset, oppilaat ja vanhemmat. Tulevaisuuden ennakointi, jatkuva kouluttautuminen ja nuorten näkökulman esiin tuominen ovat Anu Turusen työskentelyn perusperiaatteita.

EU:n vapaaehtoistyön teemavuonna valintaraati haluaa erikseen korostaa Anu Turusen ansioita vapaaehtoistoiminnassa. Hän on mm. kehittänyt lukiolaisille vapaaehtoistyön kurssin yhteistyössä Rovaniemellä toimivan vapaaehtoistyöverkosto Neuvokkaan kanssa.

Vuoden opo valittiin nyt 20. kerran. Palkinto luovutettiin 4. helmikuuta valtakunnallisilla opopäivillä Helsingissä.