Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Ratkaisun syntymiseen tarvitaa…

Uutinen

Ratkaisun syntymiseen tarvitaan tahtoa

Lyly Lauri

Lauri Lyly mahdollisesta työmarkkinaratkaisusta:

SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mielestä työnantajien EK:n viime viikolla esittämän työmarkkinaratkaisun ongelma on sen suppeus ja yksipuolisuus. Hänen mukaansa mahdolliseen ratkaisuun sitoutumisen kannalta olisi ensiarvoisen tärkeää, että asioista neuvoteltaisiin ja haettaisiin yhteiset ratkaisut.

– Keskusjärjestöille tarjottua palkkapoliisin roolia emme halua. Tässä on yksi perustavaa laatua oleva eroavaisuus SAK:n ja EK:n lähestymistavoissa. Me haluamme hakea ratkaisua neuvottelemalla, Lyly sanoi tiistaina SAK:n työmarkkinaseminaarissa Porvoossa.

Hän sanoi SAK:n hakevan muun muassa parempaa työllisyyttä, ostovoiman myönteistä kehitystä ja mahdollisimman luotettavaa ennustettavuutta tulevasta, joka varmasti on myös työnantajien ja yritysten intresseissä.

– Muistutan työnantajia valtiovallan kanssa tekemästämme kannanotosta, jonka mukaan työmarkkinaosapuolet jatkavat keskusteluja uusien tapojen hakemisesta, joilla talous- ja työmarkkinapolitiikkaa yhteensovitetaan. Tahtotilan tässä hakemisessa pitäisi olla selvä, Lyly sanoi.

– Varsinaisten neuvottelujen alkamista vaikeuttaa myös asialistan sisältö. Me haluamme ostovoimaa turvaavan sopimuksen, jossa palkankorotus on keskiössä. Myös esimerkiksi pätkätyöntekijöiden asemaa on korjattava ja työttömyysturvaa uudistettava nykyistä työelämää vastaavaksi, Lyly linjasi.