Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Rakennusliitto hyväksyi talote…

Uutinen

Rakennusliitto hyväksyi talotekniikka-alan neuvottelutuloksen

Kuva: Ville Juurikkala.

Rakennusliiton hallitus on hyväksynyt neuvottelutuloksen talotekniikka-alan LVI- toimialan työehtosopimuksen uudistamisesta. Liiton päätös tarkoittaa sitä, että torstaina alkavaksi ilmoitettu lakko peruuntuu, jos työnantajia edustavan Talotekniikkaliiton hallitus hyväksyy neuvottelutuloksen omalta osaltaan iltapäivällä.

Talotekniikka-alan sopimuksen piirissä on 4 500 Rakennusliittoon kuuluvaa putki- ja eristyspuolen ammattilaista. Neuvottelutuloksen mukainen työehtosopimus on voimassa 31.1.2005 saakka. Rakennusliiton hallitus totesi tuloksen täyttävän ne keskeiset tavoitteet, joita liitto sopimuskierrokselta oli hakemassa. Neuvottelutuloksen tarkempi kuvaus löytyy Rakennusliiton Internet-palvelusta.

Sähköliitto jatkaa edelleen talotekniikka-alan neuvotteluja. Jos sovintoa ei synny, laajenee sähköasentajien lakko koko maata koskevaksi perjantaina 22.3. klo 7.00.

Myös energia-alan neuvottelut ovat jatkuneet Sähköliiton ja Finergyn kesken. Sähköliiton hallitus on asettanut neuvottelujen takarajaksi torstain 21.3. Tuolloin energia-alan johtokunta ja hallitus kokoontuvat käsittelemään neuvottelutilannetta ja tekemään tarvittavia päätöksiä.

Lisätietoja neuvotteluista löytyy Sähköliiton Internet-palvelusta.