Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Puu- ja erityisalojen liittoko…

Uutinen

Puu- ja erityisalojen liittokokous alkaa huomenna

(Puu- ja erityisalojen liitto) Puu- ja erityisalojen liiton seitsemäs liittokokous alkaan perjantaina (15.6.). Sunnuntaina päättyvä kolmipäiväinen kokous pidetään Marina Congress Centerissä Helsingissä.

Kokoukseen osallistuu 175 edustajaa, jotka valittiin suhteellisilla vaaleilla 15 vaalipiiristä huhti-toukokuun vaihteessa. Heistä 117 on valittu Puu- ja erityisalojen yhteistyövaaliliiton listoilta. Vaaliliiton muodostivat liittoa johtavat sosialidemokraatit yhdessä keskustalaisten ja sitoutumattomien kanssa. Vasemmiston ja sitoutumattomien vaaliliiton listoilta kokoukseen tulee 58 edustajaa. Yhteistyövaaliliitolla on kokouksessa määräenemmistö eli yli kaksi kolmasosaa edustajapaikoista.

Liiton johdon valinnan ohella kokous määrittelee liiton toimintalinjat seuraavaksi neljän vuoden liittokokouskaudeksi. Kokoukselle on myös valmisteltu edunvalvontaa, elinkeinopolittisia näkemyksiä sekä työllisyys- ja tuotantonäkymiä, järjestöpolitiikkaa ja viestintää koskevat asiakirjat.

Ammattiosastot ja piirijärjestöt ovat tehneet kokoukselle kaikkiaan 57 esitystä. Niistä yli puolet koskee työehtosopimustoimintaa ja muuta edunvalvontaa. Liittokokous käsittelee esitykset ja päättää niitä koskevista jatkotoimenpiteistä.

Puu- ja erityisalojen yhteistyövaaliliiton puheenjohtajaehdokas on liiton nykyinen puheenjohtaja Kalevi Vanhala, jolle ei ole esitetty vastaehdokasta.

Puu- ja erityisalojen liitto on SAK:n kolmanneksi suurin teollisuusliitto, jossa on runsaat 50 000 jäsentä ja joka solmii 13 työehtosopimusta. Liiton jäsenet työskentelevät muun muassa mekaanisessa metsäteollisuudessa, kuten sahoilla, levytehtailla ja puutaloteollisuudessa, puusepänteollisuudessa, veneteollisuudessa, harja- ja sivellinteollisuudessa, metsäkone- ja metsäalalla sekä maaseutuelinkeinoissa.