Putinin hallinnon edustajia taustavoimana ay-liikettä hajottavassa hankkeessa

08.10.2001 09:26
SAK

Venäjällä puuhataan uutta ay-keskusta järjestöille, jotka toimivat monopolistisessa asemassa olevissa yrityksissä energia- ja eräillä muilla aloilla. Kolme asemansa vakiinnuttanut ammatillista keskusjärjestöä - FNPR, VKT ja KTR - ovat tuominneet hankkeen.

Myös Kemian-, kaivos- ja energia-alan kansainvälinen liitto ICEM kummeksuu suunnitelmaa, jonka se näkee hajottavan Venäjän ay-liikettä. Asia vaikuttaa suoraan eräiden ICEM:n venäläisten jäsenliittojen toimintaympäristöön.

ICEM:n pääsihteeri Fred Higgs on lähettänyt Venäjän presidentille Vladimir Putinille kirjeen, jossa Higgs pyytää Putinia henkilökohtaisesti puuttumaan hankkeeseen, koska ICEM:n tietojen mukaan eräät Putinin hallinnon edustajat toimivat uuden keskuksen perustamisen taustavoimina.

Higgs toteaa kirjeessään, että työnantajien ja valtiovallan kontrolloiman ay-keskuksen perustaminen rikkoo Kansainvälisen työjärjestön ILO:n määrittelemiä työelämän perusnormeja.

Uusi keskus on määrä perustaa 26.10. Sen englanninkielinen nimi on Association of Trade Union Organisations of Workers in Pan-National and Transnational Enterprises.

Ajankohtaista Suomen ulkopuolelta toimittanut
.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.