Postin etsittävä vaihtoehtoja irtisanomisille

SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen toivoo Postin löytävän vaihtoehtoja työntekijöiden irtisanomissuunnitelmille.
26.01.2016 15:31
SAK
Uutiset Työelämä

Tukiainen muistuttaa Postin irtisanoneen vain pari vuotta sitten yli 400 postinjakajaa. Irtisanomiset aiheuttivat vakavia häiriöitä postinjakelussa, minkä vuoksi yhtiö otti myöhemmin puolet takaisin töihin.

– Postilla on edelleen vaikeuksia saada lähetyksiä perille luvatussa ajassa. Siksi on syytä epäillä, onko henkilöstön vähentämiselle todellisia perusteita.

Posti ilmoitti tiistaina käynnistävänsä noin 7 600 työntekijää koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joissa alustava työntekijöiden vähennystarve on enintään 860 henkilöä. SAK:lainen Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU on arvostellut voimakkaasti Postin toimia.

Digitalisaation vaikutuksiin varauduttava paremmin

Matti TukiainenPosti on perustellut työvoiman vähennystarvetta muun muassa viestintäalan digitalisoitumisella. Matti Tukiainen korostaa, ettei digitalisaation tarvitse merkitä työpaikkojen häviämistä.

– Digitalisaatio myös luo uusia ja uudenlaisia työpaikkoja. Tähän pitäisi varautua yrityksissä ja yleisestikin Suomessa entistä paremmin.

Tukiaisen mukaan nyt pitäisikin käynnistää työntekijä- ja työnantajajärjestöjen sekä valtiovallan yhteinen kolmikantainen valmistelu digitalisoinnin vaikutuksista työelämän rakenteisiin.

– Digitalisaatio nostaa tuottavuutta, mutta johtaa myös isoihin muutoksiin ammattirakenteessa. Meidän on yhdessä huolehdittava siitä, että työntekijöiden muutosturvasta pidetään tässä murroksessa huolta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.