Postilaiset koekaniineja työehtojen heikennyksille

SAK:n valtuusto tuomitsee päätöslausumassa Postin toiminnan syksyn työehtoneuvotteluiden aikana. Posti ja työnantajaliitto Palta haluavat leikata työntekijöiden ansioita ja tehdä merkittäviä heikennyksiä muihin työehtoihin sekä muutosturvaan.
20.11.2015 10:32
SAK
SAK:n valtuusto kokoontui viimeiseen sääntömääräiseen kokoukseensa Kiljavalle 19.-20. marraskuuta.

– Postin henkilöstö on joutunut koekaniiniksi työnantajan ja hallituksen ajamille työehtojen heikennyksille. SAK:n valtuusto korostaa ammattiliittojen tukevan vahvasti Posti- ja logistiikka-alan unionia PAU:ta.

Valtuusto ottaa kantaa päätöslausumassaan myös Postin suunnitelmiin palkata vuokratyövoimaa tekemään lakon alaisia töitä. Valtuutetut muistuttavat, että järjestäytymisvapaus ja työtaisteluoikeus ovat sekä kansainvälisten sopimusten että Suomen lakien turvaamia työelämän perusoikeuksia.

– Siitä huolimatta Posti taipui luopumaan aktiivisesta työtekijöiden lakko-oikeuden murtamisesta vasta ay-liikkeen painostustoimien johdosta.

Hallitus lisää epävarmuutta työmarkkinoille

SAK:n valtuusto patistelee päätöslausumassaan maan hallitusta ja työnantajia vastuullisen sopimisen tielle. Valtuutetut arvostelevat hallitusta työmarkkinajärjestöjen vapaan sopimisoikeuden murentamisesta sekä epävarmuuden lisäämisestä työmarkkinoille.

– Hallitus on siirtämässä työehdoista päättämisen vahvasti valtion määräysvaltaan, mikä altistaa työntekijöiden työsuhteet ja palkat poliittisten voimasuhteiden vaihteluille ja johtaa jatkossa epävakaisiin työmarkkinoihin, SAK:n valtuuston syyskokouksen päätöslausumassa todetaan.

Valtuutetut pelkäävät pakkolakien romuttavan Suomen maineen maailmalla. Pakkolait vahingoittaisivat toteutuessaan myös Suomen kansainvälistä kilpailuvalttia, sopimisen mallia.

– Hallituksen konfliktinhakuinen politiikka ei edistä yhteistä tavoitetta maamme kilpailukyvyn vahvistamisesta ja toimivista julkisista palveluista.

SAK:n 119-jäseninen valtuusto kokoontui viimeiseen sääntömääräiseen kokoukseensa Kiljavan opistolle torstaina ja perjantaina.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.