Postilaiset kieltäytyvät perehdyttämästä vuokratyöntekijöitä

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU ilmoitti eilen kouluttamis- ja perehdytyskiellosta Postin työpaikoissa, joihin palkataan SOL:n vuokratyöntekijöitä. Uudet työntekijät sijaistavat postilaisia mahdollisten työnseisausten aikana.
02.11.2015 15:19
SAK

Vuokratyöntekijöitä palkkaavilla työpaikoilla astuu lisäksi voimaan ylityökielto, joka on voimassa toistaiseksi.

Posti poisti tänään työpaikoilta työntekijöitä, jotka eivät suostu perehdyttämään SOL OY:n vuokratyöntekijöitä. Samalla Posti ilmoitti pidättävänsä työntekijöiden palkan. Postityöntekijät reagoivat tähän marssimalla monilta työpaikoilta ulos vastalauseena työnantajan toimille.   

Palvelualojen työnantajat PALTA tuomitsee perehdyttämis- ja koulutuskiellot sekä postityöntekijöiden ulosmarssit. Työnantaja pitää PAU:n toimia laittomina, koska niistä ei ole työnantajaliiton tulkinnan mukaan ilmoitettu työriitalain mukaisesti.

PAU:n mukaan kyse ei ole laittomista toimista, koska perehdyttämisestä kieltäytyminen ei ole työnseisaus. Toimillaan työntekijät vastustavat työnantajan vuokratyövoiman käyttöä.

Posti- ja logistiikka-alan unioni ihmettelee myös ulkopuolisten vuokratyöntekijöiden palkkaamista tilanteessa, jossa Posti ei vakinaista omia työntekijöitään tai tarjoa lisää työtä osa-aikaisille.

Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimus päättyi lauantaina, kun perjantain neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Neuvotteluita uudesta sopimuksesta jatketaan vielä tänään iltapäivällä valtakunnansovittelijan johdolla.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.