Pietarin Heinekenilla työtaistelu palkkojen korotuksen puolesta

17.04.2007 13:22
SAK

Heinekenin Pietarin panimon työntekijät aloittivat perjantaina työtaistelun 30 prosentin palkankorotusvaatimuksensa tueksi. Painostuskeinonaan työntekijät käyttävät työsääntöjen pikkutarkkaa noudattamista, mikä supistaa tuotantoa 30 prosenttia, pietarilainen ay-johtaja Aleksei Etmanov arvioi Kommersant-lehdessä.

Heinekenin mukaan työnteko palautui jo sunnuntaina normaaliksi, mutta ay-lähteistä kerrotaan, että normaaliin tapaan työskentelivät vain "ulkopuoliset rikkurit". Panimon ay-johtaja Valeri Sokolov sanoo Kommersantissa, että viikonlopun tuotanto jäi puoleen totutusta.

Työtaistelu alkoi sen jälkeen, kun panimon johto oli ilmoittanut vastaavansa työntekijöiden vaatimuskirjeeseen kuukauden sisällä. Palkankorotusten lisäksi työntekijät odottavat muun muassa vuosittaista tulospalkkiota ja vaarallisen työn lisää. Työtaistelun on määrä jatkua osapuolten neuvottelujen alkamiseen asti.

Tammikuussa 2006 Heinekenin Pietarin panimon työntekijät vaativat 50 prosentin palkankorotusta. Maaliskuussa 2006 palkkoja korotettiin 30 prosenttia. Heinekenin edustajat korostavat, että Pietarin yksikössä palkkoja nostetaan joka kevät ja että kevään 2006 korotukset eivät johtuneet ay-järjestön vaatimuksesta.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.