Pienipalkkaiset naiset unohtuvat tasa-arvokeskustelussa

SAK:n tasa-arvovastaava Tapio Bergholmin mielestä naisten kohtuuttoman pienet palkat estävät sukupuolten tasa-arvon työelämässä.
01.11.2013 09:25
SAK

Suomessa on noin 150 000 naista, jotka ansaitsevat alle 1 800 euroa kuussa. Yhtä huonolla palkalla työskenteleviä miehiä on noin sata tuhatta vähemmän.

– Eriarvoisuus vähenisi nostamalla kaikista matalimpia palkkoja. Tässä on työelämän tasa-arvon suuri ongelma, Bergholm tähdentää.

Lisäksi monet naiset eivät saa tehdä niin paljon töitä kuin haluaisivat. Tällöin tulotkin jäävät pieniksi. Vastentahtoisesti osa-aikatyötä tehdään erityisesti naisvaltaisilla palvelu-, matkailu- ja ravintola-aloilla. Osa-aikatyöntekijöiden aseman parantamisella voitaisiin siis kaventaa myös sukupuolten välistä palkkakuilua.

– Tasa-arvokeskustelussa ei pidä keskittyä vain hyvätuloisten naisten uran edistämiseen. Keskustelu jättää piiloon suuren joukon tavallista työtä tekeviä naisia, joiden palkka hädin tuskin riittää elämiseen.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön tasa-arvovastaava Bergholm puhui työ- ja elinkeinoministeriön Sukupuolten tasa-arvon edistäminen ja valtavirtaistaminen -ohjelman seminaarissa torstaina.

Lisätietoja
SAK:n tasa-arvovastaava, erikoistutkija Tapio Bergholm, 050 547 2771

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.