Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Perhevapaatyöryhmän esitykset …

Uutinen

Perhevapaatyöryhmän esitykset saatava pikaisesti voimaan

Mirja Janerus

SAK:n mielestä perhevapaatyöryhmän esitykset edistävät työelämän tasa-arvoa sekä työn ja perheen yhteensovittamista. Työryhmän esitykset ovat sekä työvoimapoliittisesti että sosiaalipoliittisesti perusteltuja ja ne lisäävät joustavuutta ja erilaisten perheiden mahdollisuuksia sovittaa nykyistä paremmin yhteen työ ja lastenhoito.

– Esitykset vanhempainvapaiden ilmoitusaikojen porrastamisesta, adoptiovanhempien hoitovapaaoikeuden laajentamisesta, vammaisen lapsen vanhemman oikeudesta osittaiseen hoitovapaaseen ja etävanhemman oikeudesta tilapäiseen hoitovapaaseen onkin saatava pikaisesti jatkovalmisteluun, sanoo SAK:n sosiaalipoliittinen asiantuntija Mirja Janérus.

– Huolimatta siitä, että poliittista keskustelua perhevapaiden epätasaisesta käytöstä on käyty vuosikausia, jopa nuoret perheet tuntevat edelleen liian heikosti isien mahdollisuuksia pitää vapaita. Siksi esimerkiksi työryhmän esitys tiedottamisen tehostamisesta neuvoloissa onkin erittäin tervetullut, Janérus huomauttaa.

Ns. Krögerin työryhmä luovutti tänään raporttinsa ministeri Filatoville. Kolmikantaisen työryhmän tehtävänä oli tarkastella, onko perhevapaasäännöksissä sellaisia ongelmia, jotka estävät vapaiden tarkoituksenmukaista käyttöä ja vapaiden nykyistä tasaisempaa jakamista lapsen vanhempien kesken.

Perhevapaita koskeva työryhmän raportti ”Perhevapaasäännösten toimivuus” on luettavissa työhallinnon Internet-palvelussa.