Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Paperiliiton Lähteenmäki KEY:n…

Uutinen

Paperiliiton Lähteenmäki KEY:n johtoon Brysseliin

Jarmo Lähteenmäki. Kuva: Paperiliitto-lehti.

(SAK, STTK ja AKAVA) Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja AKAVA ovat päättäneet kutsua Paperiliiton puheenjohtaja Jarmo Lähteenmäen järjestöjen yhteisen Brysselin edustuston KEY-Finlandin johtajaksi. Lähteenmäki siirtyy KEY:n toimistoon 1.4.2004. Edustuston nykyinen johtaja Jorma Skippari palaa kesällä 2004 Suomeen. Lähteenmäen on tarkoitus jättää Paperiliiton puheenjohtajan tehtävät elokuun lopussa 2003. Hän ehti olla Paperiliiton palveluksessa noin 20 vuotta – aluksi vastaavana lakimiehenä ja viimeiset 10 vuotta puheenjohtajana.

Jarmo Lähteenmäki (46) on Paperiliiton puheenjohtajana ollut aktiivisesti mukana ammattiyhdistysliikkeen kansainvälisessä edunvalvonnassa mm. ICEM:n paperiryhmän puheenjohtajana ja hän on myös jatko-opinnoissaan suuntautunut kansainvälisiin kysymyksiin. Lähteenmäki on koulutukseltaan juristi. Hän aloittaa syyskuun alussa lukuvuoden mittaisen jatkokoulutusohjelman ranskalais-englantilaisessa oikeusteoreettisessa akatemiassa Brysselissä (European Academy of Legal Theory). Opiskelijat koulutusohjelmaan valitaan vuosittain eri puolilta maailmaa ja sen on tähän mennessä suorittanut vain muutama suomalainen.

Ennen KEY:hyn siirtymistään Lähteenmäen on myös tarkoitus viimeistellä lisensiaattityönsä työtuomioistuimen paperiteollisuutta koskevien tuomioiden ratkaisukäytännöistä vuosina 1970-2002. Kotimaisia oikeuskäytäntöjä kartoittavan tutkimuksen oikeusteoreettinen tausta on vahvasti kansainvälinen. Heinäkuussa, kesälomansa ajan, Lähteenmäki vierailee vierailevana tutkijana Tromssan yliopistossa Norjassa.

KEY-Finland on suomalaisten palkansaajajärjestöjen SAK:n, STTK:n ja AKAVAn yhteinen edustusto Brysselissä. Se aloitti toimintansa Suomessa ja siirtyi Brysseliin Suomen liityttyä Euroopan unioniin. KEY-Finland valvoo suomalaisten palkansaajien etuja Euroopan integraatioon liittyvissä asioissa ja välittää EU-tietoa taustajärjestöilleen.

KEY-Finlandin nettipalvelu

Lisätietoja

– Jarmo Lähteenmäki, puh. 0400 759 870
– SAK:n kansainvälisten asioiden johtaja Marjaana Valkonen, puh. 0400 705 136
– STTK:n edunvalvontayksikön johtaja Leila Kostiainen, puh 0400 805 417