Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Palkkatyöläinen juhlii 95-vuot…

Uutinen

Palkkatyöläinen juhlii 95-vuotiasta SAK:ta

SAK täyttää 95 vuotta 15.4.2002.

SAK täyttää 15. huhtikuuta 95 vuotta. Uusin Palkkatyöläinen pysähtyy sen vuoksi tarkastelemaan järjestön tähänastista historiaa, vaikka kunnon pirskeitä on luvassa vasta 2007, kun lasissa on pyöreä satanen. SAK:n historian kolmatta osaa parhaillaan kirjoittava tohtori Tapio Bergholm tiivistää lehdessä SAK:n eletyt vuodet kahteen adjektiiviin: vaikeaa mutta värikästä.

Palkkatyöläinen-lehden teemana on tällä kertaa suojaimet, jotka ovat monissa töissä tarpeen. Niillä säästetään paitsi ihmishenkiä, myös terveyttä, paksuja eurotukkuja ja inhimillistä kärsimystä. Kuitenkin erilaiset suojaimet ovat usein hankalia käyttää. Työskentely on hitaampaa, suojalasit huurtuvat, hanskaan sulaa reikä, turvakengissä varpaat kohmettuvat…

Muita lehden aiheita ovat mm. yritysten yhteiskuntavastuu, josta kirjoittaa SAK:n Turo Bergman, työeläkeyhtiöiden viimevuotiset jättitappiot ja työtulojen kansantulo-osuuden väheneminen. KTV:n Tuire Santamäki-Vuori ja PAM:in Maj-Len Remahl pohtivat lehdessä palkankorotusten ja veronkevennysten välistä suhdetta ja ulkomaantoimittaja Hilkka Jukarainen on käynyt tutustumassa Lähi-idän tilanteen vaikutuksiin Palestiinan ay-liikkeeseen.

Lue lisää Palkkatyöläisen verkkosivuilta.