Palkansaajien EU-kampanjakeskus aloitti toimintansa

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö ja muut palkansaajajärjestöt käynnistävät kampanjan kansalaisaktiivisuuden ja Euroopan unionia koskevan tiedon lisäämiseksi kevään parlamenttivaalien alla.
17.01.2014 14:21 karhu admin
Hanna Kuntsi

Järjestöjen tavoitteena on tuoda keskusteluun palkansaajille tärkeitä työelämän teemoja ja tarkastella EU:n vaikutusta tavallisen ihmisen arjessa. Järjestöt haluavat myös tuoda esiin ajatuksia EU:n epäkohtien korjaamiseksi ja unionin kehittämiseksi.

Kampanjassa ovat mukana kaikki palkansaajien keskusjärjestöt ja lähes kaikki ammattiliitot. Vaalien alla toteutetaan kenttäkierros suurimmilla paikkakunnilla. Kampanjaa markkinoidaan myös mediassa.

EU-kampanjakeskus tekee yhteistyötä Eurooppalainen Suomi ry:n kanssa. Kampanja ei ole puoluepoliittinen, vaan sen tavoitteena on tietoa levittämällä saada palkansaajien äänestysaktiivisuus kasvuun. Vuoden 2009 vaaleissa äänestysprosentti jäi 40,3:een.

Kampanjan vetovastuu on järjestöjen perustamalla kampanjakeskuksella, joka sijaitsee Hakaniemen Metallitalossa. Toimistossa työskentelee alkuvaiheessa kuusi henkilöä. Kampanjapäällikkönä toimii Hanna Kuntsi (PAM, SAK) ja muina työntekijöinä Ari Åberg (TEK, Akava), Merja Lehmussaari (SAK), Tuula Laitinen (Akavan Erityisalat, Akava), Henrik Haapajärvi (Pro, STTK) sekä Eva Fager (SAK).

Kampanjan teemat ja visuaalinen ilme julkistetaan helmikuun lopulla.

Lisätietoja

  • Kampanjapäällikkö Hanna Kuntsi, 050 3100676
  • Kampanjakoordinaattori, yhteiskuntasuhteet ja media Ari Åberg, 0400 510904

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.