Palkansaajaliikkeen koskettava lapioon myös sadepäivinä

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola painottaa kolmikantaisen sopimisen tuomaa vastuuta myös vaikeina aikoina.
01.05.2016 12:30
SAK
Matti Huutola

– Palkansaajaliike ei voi koskaan ryhtyä yhteiskunnalliseksi vapaamatkustajaksi, joka arvostelee muiden tekemisiä, mutta ei koske itse lapioon sadepäivinä, hän huomauttaa vapunpäivänä Tampereella pitämässä puheessaan.

Ammattiyhdistysliike on joutunut Huutolan mukaan puolustamaan erityisen kovasti paikkaansa yhteiskunnassa viimeisen vuoden aikana.

– Maan hallitus on työllistänyt meitä ensimmäisenä vuotenaan enemmän kuin monet aiemmat hallitukset koko kautensa aikana.

SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola muistuttaa hallituksen esittämästä pitkästä työelämää huonontavasta leikkauslistasta, jolla on ollut viimeisen vuoden aikana muun muassa palkansaajien työttömyysturva, lomarahat, ylityölisät ja arkipyhät.

– Hallituksen linja muuttui palkansaajaliikkeen kärsivällisen vaikutustyön ansiosta. Meille oli tärkeintä palauttaa maa säälliseen järjestykseen ja luoda yhteiskuntasopimuksesta tasapuolisempi.  

Huutola korostaa vappupuheessaan myös palkansaajaliikkeen valmiutta osallistua Suomen pelastamiseen tulemalla hallitusta vastaan yli puoliväliin kilpailukykysopimuksella.

– Varoitan kuitenkin hallitusta Tuntemattoman sotilaan Antti Rokan sanoin: "jossain se on miukin rajani".

Matti Huutolan koko puhe

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.