Hyppää sisältöön

s a k·fi Näistä puhutaan Uutiset Palkansaajajärjestöjen äänesty…

Uutinen

Palkansaajajärjestöjen äänestysvetoomus

SAK, STTK ja Akava

On palkansaajan etu, että europarlamenttiin – Euroopan eduskuntaan – valitaan mahdollisimman paljon työelämää ja palkansaajien arkea ymmärtäviä edustajia.

Europarlamentti vaikuttaa ratkaisevasti siihen, miten EU:n jäsenmaissa huolehditaan työntekijöiden oikeuksista ja vaikutusmahdollisuuksista, työehtojen noudattamisesta, pätkätyöntekijöiden asemasta tai vaikkapa työsuojelusta.

Tuorein esimerkki parlamentin merkityksestä saatiin, kun se äänesti nurin työaikadirektiivin, joka olisi toteutuessaan heikentänyt merkittävästi suomalaisten palkansaajien asemaa.

Onneksi parlamentin kokoonpanoon ja EU:n toiminnan suuntaan voi vaikuttaa. Eurooppa ei voi olla vain pääomien tai talouden vapaata liikkuvuutta varten, se on myös oikeudenmukaisen työelämän ja sosiaalisen vastuuntunnon yhteisö.

Palkansaajilla on oikeus ja mahdollisuus näyttää, millaista EU:ta he haluavat kehittää ja kenen ehdoilla – ihmisten vai pääomien.

Palkansaajakeskusjärjestöt, SAK, STTK ja Akava vetoavat jäseniinsä: käyttäkää kansalaisoikeuttanne ja äänestäkää europarlamenttivaaleissa 7.6.