Päivähoitomaksujen korotuksen peruminen hyvä päätös

SAK:n pääekonomisti Olli Koski olisi jättänyt tekemättä omaisuus- ja yritysverotuksen huojennukset ja sunnannut rahat sen sijaan perustutkimukseen ja Tekesin vaikuttavimpiin ohjelmiin.
01.09.2016 20:44
SAK
SAK:n pääekonomisti Olli Koski.

– Budjetin verolinjaukset eivät valitettavasti tue talouskasvua tai yhteiskunnan oikeudenmukaisuutta. Yrittäjävähennys, metsälahjavähennys ja perintöverokevennys hyödyttävät kaikkein hyväosaisimpia, arvioi SAK:n pääekonomisti Olli Koski.

Koski huomauttaa, että omaisuus- ja yritysverotuksen huojennukset olisi pitänyt jättää tekemättä. Sen sijaan rahat tulisi suunnata perustutkimukseen ja innovaatiorahoituskeskus Tekesin vaikuttavimpiin ohjelmiin.

– Tämä olisi tuottanut parempia tuloksia kasvuun ja työllisyyteen.

SAK:n mielestä hallituksen päätös perua päivähoitomaksun korotukset on viisas, sillä korotus olisi pahentanut työmarkkinoiden kannustinloukkuja.

– Hallituksen taistelu omia päätöksiään vastaan jatkui menestyksellisesti, kun päivähoitomaksujen korotukset peruttiin. Nyt on syytä kannustaa hallitusta alentamaan maksuja kautta linjan ensi kevään puoliväliriihessä, arvioi Koski.

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Tilaa tuoreimmat uutisemme sähköpostiisi

Kieli

Näin tietojasi käytetään

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käytön kuvauksen mukaisesti.